fbpx
 
Regizorul Tudor Giurgiu, audiat ca martor la DNA

Regizorul Tudor Giurgiu, audiat ca martor la DNA


De pe covorul roşu de la Cannes, la DNA. Cei mai premiaţi regizori români sunt audiaţi de procurorii anticorupţie într-o anchetă legată de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Printre ei şi Tudor Giurgiu, care a fost chemat să explice faptul că filmele sale finanţate de stat chiar există şi, mai mult, au fost şi premiate.

Nu doar Tudor Giurgiu, ci şi soţia acestuia au trecut pe la DNA, în calitate de martori, într-o anchetă iscată în uma unei sesizări făcută de Corpul de control al Guvernului în urmă cu mai mulţi ani, o anchetă ce vizează o pretinsă lipsa de reacţie a conducerii CNC în ceea ce priveşte respectarea unor clauze contractuale, atunci când a fost vorba despre finanţarea, de la bugetul de stat, a unor producţii cinematografice. Formalităţi care nu confirmă însă nici existenţa unor fraude și nici inexistența acestor filme.

„Procurorii anticorupţie bănuiesc că doresc să vadă dacă acuzaţia de abuz în serviciu a conducerii CNC din acea vreme, mă refer la anii 2010 - 2012, e validă sau nu, în condiţiile în care există nişte prevederi în lege, sunt nişte chestiuni extrem de tehnice care spun că realizarea unor filme trebuia făcută în termen de 2 ani de la semnarea contractelor de credit şi predarea efectivă a filmelor la termen de 6 luni după semnarea contactelor”, a declarat Tudor Giurgiu, la ieşirea de la DNA.

„Analizând modul în care noi, producătorii, am realizat şi am depus copiile, deci, chestii strict administrative, ei au considerat că există în tot procesul ăsta nişte inadvertenţe”, a adăugat Giurgiu.

Acesta a precizat că a fost audiat în calitate de martor şi le-a explicat anchetatorilor exact care a fost intenţia legiuitorului, el participând la procesul de realizare a legii cinematografiei.

„Am explicat faptul că intenţia principală a fost ca producătorii să primească un credit de la Centrul Naţional de Cinematografie şi să realizeze filmul, să foloseşti banii respectivi să faci filmul”, a mai spus Giurgiu.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30