Ce s-a întâmplat cu agresorii polițiștilor din Vâlcea: cum au ajuns oamenii legii să fie amenințați cu propriile arme

Ce s-a întâmplat cu agresorii polițiștilor din Vâlcea: cum au ajuns oamenii legii să fie amenințați cu propriile arme


Procurorii vâlceni au dispus începerea urmării penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în cazul a două persoane bănuite de agresarea celor doi agenţi de poliţie din Prundeni, judeţul Vâlcea.

„În noaptea de 19/20 noiembrie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orelor 01.00, doi agenţi de poliţie, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Prundeni, judeţul Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiul Drăgăşani. În cauză s-a dispus de către procurori începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", se arată în comunicatul Parchetului Vâlcea.

Cei doi suspecţi au fost depistaţi în trafic, la Slatina, ulterior aceştia fiind aduşi la Drăgăşani pentru audieri.

Doi poliţişti de la Secţia de Poliţie din Prundeni au ajuns la spitalul din Drăgăşani cu diferite traumatisme cranio-faciale după ce au fost bătuţi de rudele unui suspect pe care îl urmăreau. După ce i-au bătut, agresorii i-au deposedat de armamentul şi muniţia din dotare, respectiv de 2 pistoale şi 2 încărcătoare.

Incidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri. Cei doi poliţişti urmăreau o autoutilitară care transporta porci pe DN 64, al cărei şofer nu a oprit la semnalele lor. Ajuns în faţa unei gospodării din satul Călina, şoferul urmărit a coborât din maşină, iar agenţii au încercat să-l oprească, inclusiv prin executarea a nouă focuri de armă. Rudele şoferului i-au atacat pe oamenii legii.

„Se pare că după ce i-au deposedat de arme şi i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre poliţişti, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul doar că încărcătorul era gol, poliţistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi", se precizează într-o postare a Sindicatului Europol.

 

Sursa: România TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top