Numele lui Mihai Fifor, în scandalul permiselor port-armă false din Caraș-Severin

Numele lui Mihai Fifor, în scandalul permiselor port-armă false din Caraș-Severin


Numele fostului ministru al Internelor Mihai Fifor apare în dosarul privind emiterea ilegală de autorizaţii de deţinere de arme în Caraş-Severin. De asemenea, unul dintre suspecţii din dosar a menţionat şi numele lui Ion Mocioalcă pentru a intimida conducerea IPJ astfel încât să nu fie tras la răspundere pentru fapte.

Unul dintre suspecţii din dosarul privind emiterea ilegală de autorizaţii de deţinere de arme în Caraş-Severin s-ar fi folosit de numele fostului ministru al Internelor Mihai Fifor pentru a intimida conducerea IPJ Caraş-Severin, astfel încât să nu fie tras la răspundere penală cu privire la deţinerea fără drept a armelor, potrivit referatului procurorilor.

În acelaşi context a apărut şi numele seceretarului general al Pro România, Ion Mocioalcă, în trecut deputat PSD din Caraş-Severin.

Nici Mihai Fifor, nici Ion Mocioalcă nu sunt vizaţi de fapte penale. De altfel, în urmă cu câteva minute, Mihai Fifor a negat orice implicare în acest dosar. Totodată, el a mai afirmat că nu cunoaște pe niciun suspect.

Comisarul Ştefan Radu, şeful Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) din cadrul IPJ Caraş-Severin, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul în care mai mulţi angajaţi sunt suspectaţi că ajutau, contra cost, diverse persoane să obţină autorizaţii de deţinere a armelor, inclusiv prin organizarea de cursuri de instruire, care în realitate nu aveau loc.

Prefectul de Caraş-Severin, Matei Lupu, suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor apropiaţi, a fost plasat sub control judiciar. Ulterior, Matei Lupu a demisionat din funcţia de prefect, a anunţat ministrul Internelor, Marcel Vela.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top