fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: bankinfosecurity.com Foto: bankinfosecurity.com

„Viză” pentru pușcăriile din SUA: ani grei de închisoare pentru doi hackeri români care au furat peste 4 milioane de dolari


Doi hackeri români au fost condamnați la 20 și respectiv 18 ani de închisoare pentru că au creat un soft malware cu ajutorul căruia au reușit să fure peste 4 milioane de dolari.

Prin intermediul malware-ului pe care l-au creat, cei doi au reușit să obțină controlul a 400.000 de calculatoare de la car să fure datele personale, numere de cont și parole, pe care le-au vândut ulterior pe dark web, arată Departamentul de Justiție din SUA.

Cei doi hackeri – Bogdan Nicolaescu și Radu Miclăuș, ambii în vârstă de 37 de ani – au fost arestați în București, în septembrie 2016 și extrădați în Statele Unite trei luni mai târziu.

Hackerii își spuneau „Bayrob Group” și au început să dea lovituri cibernetice în 2007 prin intermediul unor e-mailuri pe care le trimiteau în numele unor firme cunoscute, cum ar fi Western Union sau Norton AntiVirus.

Mailurile, odată deschise, infectau computerele cu un soft de tip malware, culegeau date și le procesau prin programe complexe, dar practicau totodată și minarea de criptomonede.

Cazul, care a pornit de la o plângere primită din Ohio, a fost investigat de FBI cu ajutorul Poliției Române și al DIICOT.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: