Klaus Iohannis, discuții relaxate cu Angela Merkel și Ursula von der Leyen, la summitul Partidului Popular European

Klaus Iohannis, discuții relaxate cu Angela Merkel și Ursula von der Leyen, la summitul Partidului Popular European


Președintele Klaus Iohannis a participat joi la summitul Partidului Popular European, reuniunea tradițională a liderilor afiliați PPE în marja Consiliului European de la Bruxelles. Șeful statului a stat la masă chiar lângă cancelarul german Angela Merkel și noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, tot din Germania.

Summitul popularilor europeni a fost primul prezidat de către Donald Tusk după alegerea sa în funcția de președinte al formațiunii pan-europene, la Congresul de la Zagreb, dar și întâia reuniune a liderilor PPE după ce Klaus Iohannis a obținut un nou mandat de președinte în România.

Pe agenda summitului s-a aflat pregătirea reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie, unde liderii europeni se întrunesc pentru a-și asuma angajamentul față de Pactul Ecologic European, ambițiosul obiectiv al unei Europe neutre din punct de vedere climatic, și pentru a identifica soluții privind adoptarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027.

La summitul PPE,  găzduit de Donald Tusk, au fost prezenți și Antonio Lopez-Isturiz, secretarul general al PPE, și Manfred Weber, liderul grupului PPE în Parlamentul European, alături și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Șefii de stat și de guvern care au participat au fost: Nicos Anastasiades, președintele Ciprului, Boyko Borissov, prim-ministrul Bulgariei, Klaus Iohannis, președintele României, Krišjānis Karins, prim-ministrul Letoniei, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Andrej Plenkovic, prim-ministrul Croației, și Leo Varadkar, prim-ministrul Irlandei.

După summit-ul popularilor europeni, Klaus Iohannis urmează să participe la reuniunea Consiliului European.

Reuniunea se va încheia vineri cu o discuție pe Brexit în format UE-27, mai ales că prima zi a Consiliului European coincide cu cea a alegerilor legislative din Marea Britanie.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top