Fiica opozantului lui Erdogan, ridicată de Poliția română, este acuzată de guvernul turc de terorism: cererea de extrădare, respinsă

Fiica opozantului lui Erdogan, ridicată de Poliția română, este acuzată de guvernul turc de terorism: cererea de extrădare, respinsă


Profesoara de origine turcă, Bușra Zeynep Șen, reținută în această dimineață de polițiști, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile regimului Erdogan, este acuzată de terorism, „membră a unei grupări teroriste armate”, au declarat surse judiciare. În cursul după amiezii, procurorul a cerut respingerea solicitării de extrădare.

Procurorul a cerut respingerea solicitării de extrădare: „Din studierea mandatului apreciez ca extrădarea este cerută din motive politice și sociale, ceea ce încalcă drepturile omului. Parchetul solicita respingerea cererii de extradare”.

Profesoara, în vârstă de 24 de ani, a solicitat azil politic în România. Procurorii au apreciat că extrădarea este cerută din motive politice și sociale, ceea ce încalcă drepturile omului”, au declarat sursele judiciare pentru Digi 24. În consecință, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a solicitat respingerea cererii de extrădare.

„Nu doresc să fiu predată autorităților din Turcia. Voi fi dusă în închisoare fără să ajung în fața vreunui judecător și voi fi torturată”, a declarat Bușra Zeynep Șen în fața instanței românești, conform surselor citate.

„În momentul de față dosarul se află pe rolul Curții de Apel București. Mai multe informații nu vă pot da, pentru că procedura este confidențială. „Legea 302/2004, care stabilește cadrul procesual în care se realizează extrădarea, spune că extrădarea este confidențială. O să se pronunțe Curtea de Apel București”, a declarat procurorul Viviana Ciucă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a declarat că polițiștii care au adus-o pe Bușra Zeynep Șen, în această dimineață în fața procurorilor, nu au făcut decât „să pună în aplicare un mandat de aducere”.

„Dacă avem un mandat european de arestare pentru o persoană, noi găsim persoana respectivă și o ducem în fața procurorului, iar el, mai departe, validează, în instanță mandatul, nu noi”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției procedura.

Bușra Zeynep Șen, o profesoară de origine turcă, în vârstă de 24 de ani, angajată a Liceului Internațional de Informatică din București, a fost reținută miercuri dimineață de polițiști, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile regimului Erdogan.

Tânăra este de doi ani profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și este căsătorită cu un cetățean român.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top