fbpx
Portokal
Dosar penal pe numele unui vânător din Mureș care a împușcat trei câini

Dosar penal pe numele unui vânător din Mureș care a împușcat trei câini


Un vânător din Târnăveni este cercetat penal după ce a împuşcat, duminică, trei câini în comuna Adămuş, în timpul unei partide de vânătoare, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

„Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Poliţiei municipiului Târnăveni au identificat un bărbat din judeţul Mureş, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept. În fapt, la data de 2 februarie, în jurul orei 10,10, poliţiştii au fost sesizaţi prin Apel 112 de către un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târnăveni, cu privire la faptul că trei câini aparţinând acestuia au fost împuşcaţi pe raza comunei Adămuş. Din verificările efectuate până la acest moment, poliţiştii au stabilit faptul că la aceeaşi dată, în cadrul unei partide de vânătoare legal organizate, un bărbat de 46 de ani din municipiul Târnăveni, în calitate de vânător, ar fi efectuat mai multe focuri de armă asupra a trei câini metişi, care s-ar fi aflat pe raza fondului de vânătoare, rezultând decesul acestora", a arătat IPJ Mureş într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, arma de vânătoare de calibru 12 mm pe care bărbatul o deţinea în mod legal şi au întocmit dosar penal.

„Urmare a acestui eveniment nu au fost înregistrate victime omeneşti şi nu a fost pusă în pericol viaţa vreunei persoane. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept, sub supravegherea unităţii de Parchet competente, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor producerii incidentului", a precizat IPJ Mureş.

Cadavrele celor trei câini vor fi depuse la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, pentru efectuarea unei expertize sanitar-veterinare de specialitate.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top