fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Fost comandat al Spitalului Militar Iași, în conflict de interese: a fost sesizat Parchetul

Fost comandat al Spitalului Militar Iași, în conflict de interese: a fost sesizat Parchetul


Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu privire la posibila încălcare de către Corneliu Botez, fost comandant - manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Iacob Czihac" Iaşi, a dispoziţiilor privind regimul conflictelor de interese în materie penală.

ANI susţine că Botez a scos la concurs un post de medic primar la spitalul militar din Iaşi, pe care tot el l-a câştigat.

Astfel, potrivit unui comunicat al ANI, în perioada exercitării funcţiei de comandant-manager, Corneliu Botez a semnat documente privind scoaterea la concurs a postului de medic primar, specialitatea medicină internă, precum şi acte privind organizarea şi desfăşurarea acestui concurs, la care a participat ulterior, fiind declarat admis, scrie Agerpres.

Corneliu Botez a obţinut un folos patrimonial, prin încasarea salariilor aferente deţinerii funcţiei de medic primar, specialitatea medicină internă.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în acest caz, având indicii că fostul comandat al spitalului a săvârşit infracţiunea de conflict de interese, prevăzută de dispoziţiile art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal (în vigoare până la data de 27 iulie 2017), care prevede: "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative".

 

Sursa: Agerpres

Article image
Cum se cheltuie banii în România: de ce să iei un angiograf de 1 milion de euro dacă n-ai nici clinică de Cardiologie și nici medici care să știe să-l folosească? A fost întrebarea pusă de dr. Corneliu Botez, fostul director al Spitalului Militar Iași, în fața lui Aurelian Moraru, actualul director. Acesta e venit de la București, de la Direcția Medicală a Ministerului Apărării. Între cei doi e o tensiune teribilă și ies sc...
Autor Iulian Mofteescu Reportaje 04 Martie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: