Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal a fost destituit din Poliţie

Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal a fost destituit din Poliţie


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, marţi, că fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, a fost destituit din Poliţie şi că urmează să fie luate măsuri şi împotriva celorlalţi poliţişti implicaţi în cazul „Caracal”. Premierul a cerut să fie verificaţi, să nu fie „bolnavi închipuiţi”, informează Mediafax.

„Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de Disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Vela să verifice dacă ceilalţi poliţişti implicaţi în dosarul „Caracal” nu sunt bolnavi închipuiţi.

„Am solicitarea să-i verificaţi. Cei intraţi în concedii medicale trebuie verificaţi dacă nu sunt bolnavi închipuiţi şi au plecat de la locul de muncă să nu suporte consecinţele îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu”, a completat Orban.

Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, este implicat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal. Procurorii cercetează modul în care atât poliţiştii, cât şi procurorul de caz, au instrumentat cazul Caracal.

Şeful Poliţiei Române l-a demis, în iulie 2019, din funcţie pe Nicolae Alexe, care era împuternicit în funcţia de inspector şef adjunct al IPJ Olt.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informaţii cu privire la o maşină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top