Senatul a aprobat acordarea unor sume lunare pentru bunicii care își cresc nepoții

Senatul a aprobat acordarea unor sume lunare pentru bunicii care își cresc nepoții


Bunicii din România ar putea primi un ajutor de creștere a nepoților în valoare de 650 de lei lunar, dacă acest act normativ va fi adoptat în Camera Deputaților.

Potrivit Agerpres, Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 47 proiecte de lege, deoarece nu au fost dezbătute la timp.

Printre aceste proiecte de lege se află: instituirea Zilei Românităţii Balcanice, acordarea unei indemnizaţii bunicilor pentru creşterea nepoţilor şi aprobarea oficializării căsătoriilor, la cerere, în grădinile publice.

Astfel, conform propunerii legislative privind acordarea unei indemnizaţii bunicilor, pe perioada acordării stimulentului de inserție (în cazul persoanelor care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului și indemnizația lunară), oricare dintre bunici beneficiază de indemnizația pentru creșterea nepotului/nepoatei, „dacă se află în relații de rudenie firească sau din adopție cu nepotul/nepoata pentru care solicită indemnizația, are acordul părinților acestuia/acesteia și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acesteia”.

Cuantumul lunar al indemnizației este egal cu cuantumul lunar al stimulentului acordat pentru creșterea copilului, la data depunerii inițiativei acesta fiind de 650 de lei, se arată în expunerea de motive a inițiatorului proiectului de lege.

Indemnizația pentru creșterea nepotului/nepoatei se acordă pe bază de cerere a uneia dintre bunici, însoțită în mod obligatoriu de actele doveditoare privind calitatea solicitantului, relația acestuia cu nepotul/nepoata pentru care solicită dreptul și acordul părinților.

O altă propunere legislativă, adoptată tacit, iniţiată de deputaţii Claudiu Răcuci şi Florin Roman - PNL şi Adrian Solomon - PSD vizează acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciului de bonă.

Astfel, suma propusă se va acorda în mod diferenţiat în funcţie de venitul lunar net pe membru de familie, cuantumul maxim al ajutorului fiind echivalentul la 150 de euro pentru fiecare copil de vârsta antepreşcolară.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top