Mircea Beuran, reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Mircea Beuran, reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA


Chirurgul Mircea Beuran a fost audiat şi apoi reţinut într-un dosar de luare de mita, deschis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Profesorul Mircea Beuran a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore.

Ar fi luat 10.000 de euro pentru a angaja un doctor la Spitalul Floreasca. Surse din cadrul anchetei spun că în dosar ar exista inclusiv interceptări telefonice, care îl incriminează.

După ora prânzului, profesorul Mircea Beuran a fost adus sub escortă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru audieri.

Asta după ce toată dimineaţa a fost martor la percheziţiile pe care procurorii le-au făcut în locuinţa sa din judeţul Ilfov.

În paralel cu percheziţiile de acasă, alţi anchetatori controlau biroul de la Universitatea de Medicină, dar şi secţia de la spitalul Floreasca în care Mircea Beuran îşi desfăşoară activitatea medicală.

De la cele trei adrese au fost ridicate mai multe dosare.

Conform unor surse din cadrul anchetei, persoana care a făcut denunţul susţine că în anul 2018 i-ar fi dat profesorului Mircea Beuran suma de 10.000 de euro pentru a o angaja în cadrul spitalului. Medicul ar fi luat banii, iar apoi nu a mai făcut nimic.

Aşadar, asupra profesorului Beuran planează suspiciunea de luare de mită.

În ciuda faptului că respinde categoric acuzaţia de luare de mita, situaţia profesorului Mircea Beuran nu este simplă câtuşi de puţin. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, procurorii ar fi strâns împotriva sa mai multe dovezi cu ajutorul cărora ar putea dovedi această acuzaţie, inclusiv interceptări ale convorbirilor telefonice purtate de controversatul chirurg.

Nu este prima dată când profesorul Mircea Beuran da explicaţii în fata anchetatorilor. Dosarul pentru luare de mită vine la doar câteva săptămâni după ce acesta a fost protagonistul unui scandal fără precedent când o bolnavă a fost arsă pe masa de operaţie la spitalul Floreasca. Femeia era pacienta profesorului Beuran şi el a coordonat intervenţia chirurgicală, chiar dacă în momentul în care s-a produs incidentul nu era în sală. După câteva zile pacienta a murit aşa că procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Deocamdată însă atât profesorul Beuran, cât şi colegii lui au fost adudiati în calitate de martoni, dosarul fiind deschis in rem.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top