fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Chirurgul Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu

Chirurgul Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu


După o noapte petrecută în arest, chirurgul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu.

Fostul ministru al Sănătății a fost inițial reținut de procurorii DNA, după ce un membru al echipei sale a susținut că i-ar fi dat în urmă cu mai bine de un an 10.000 șpagă. În schimb, Beuran, s-ar fi angajat să-l ajute să obțină un post de asistent universitar.

Mircea Beuran s-a confruntat cu procurorii anticorupție și vineri, în sala de judecată. DNA ceruse ca renumitul doctor să fie arestat preventiv pentru luare de mită.

Profesorul Mircea Beuran, spun procurorii, ar fi pretins 10.000 de euro în decembrie 2018, când președintele Senatului UMF ar fi promis postul de asistent universitar pe care nici azi nu l-a rezolvat. Așa că a fost denunțat la DNA.

Potrivit rechizitoriului DNA: „Se va observa și gravitatea faptei săvârșite, constând în „vânzarea” unui post de asistent universitar de către însuși cel care ar fi trebuit să aibă mai mult decât oricine criterii care privesc exclusiv performanța, nu „vânzarea-cumpărarea” contra unor sume de bani a posturilor din mediul universitar”.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, doctorița care l-a denunțat pe Beuran face parte din echipa lui de chirurgi. Deși susține că ar fi dat cei 10.000 de euro acum mai bine de un an, a făcut denunțul recent.

S-a întâmplat după ce o pacientă a fost incendiată accidental pe masa de operație în timpul unei intervenții coordonate chiar de Mircea Beuran.

Printre probe se numără nu doar denunțul medicului care susține că făcut un credit bancar ca să poată plăti pretinsa șpagă și iregistrari făcute pe ascuns de femeie în timpul discuțiilor purtate cu controversatul medic.

Chiar și așa, judecătorul de drepturi și libertăți l-a plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac