ÎPS Teodosie a fost achitat de Curtea Supremă în dosarul de fraudă cu fonduri europene

ÎPS Teodosie a fost achitat de Curtea Supremă în dosarul de fraudă cu fonduri europene


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost achitat, vineri, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene, decizia magistraţilor fiind definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, să schimbe temeiul achitării pentru Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, considerând că fapta nu există.

Magistraţii au mai hotărât să respingă acţiunea civilă formulată împotriva Arhiepiscopului Tomisului. Decizia instanţei este definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a decis în luna iunie a anului trecut achitarea Arhiepiscopului Tomisului şi a celorlalte persoane judecate în dosar: Stere Beca, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Aurelian Ştefan.

Procurorii l-au acuzat pe ierarh că în perioada 2010 - 2016 ar fi luat în mod ilegal fonduri europene de la APIA pentru podgoria de la Nazarcea. Prejudiciul a fost estimat la aproape 1,4 milioane de lei. După mai bine de doi ani de procese, timp în care procurorii au pus sechestru asigurator pe mai multe terenuri ale Arhiepiscopiei, dar și ale inculpaților, Instanța Supremă a menținut decizia primei instanțe a Curții de Apel Constanța. Astfel că toți cei judecați au fost achitați.

Reacția Arhiepiscopului Tomisului ÎPS Teodosie:

„IPS Teodosie, Arhiepsicopul Tomisului, oferă o declarație de presă, urmare a deciziei ICCJ de achitare definitivă în dosarul Nazarcea.

Ideile principale sunt:

Lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric.

Am crezut în Dumnezeu căruia m-am încredințat cu slujirea mea .

Am crezut în justiție și iată că rezultatul este pe măsură .

Știam că cele pentru care eram cercetat nu există .

Păcat de osteneala celor ce au întors pe față și pe dos toate acele declarații și acuzații .

Mulțumesc lui Dumnezeu și mă rog pentru toți cei ce păzesc dreptatea în această țară să aibă mereu credință lumină și dragoste de oameni.

Unii dintre credincioși îmi plângeau de milă și spuneam de fiecare dată că nu sunt supărat. Când te acuză cineva fără să existe un motiv de acuzație îți face un bine și eu le mulțumesc și celor ce m-au acuzat și celor ce m-au achitat.

Unii credincioși poate au gândit că am făcut ceva, că nu degeaba sunt chemat la DNA. Vreau să nu vă smintiți, de multe ori iese fum și fără foc. Nu mai este proverbul acest adevărat decât în cele materiale. Focul lui Dumnezeu stinge toată vrăjmășia, toată nedreptatea, toată răutatea.

Mulțumesc tuturor celor ce au crezut că nu este nimic să mă incrimineze.

Doamne ajută tuturor și să rămânem în pace în iubire și în bunăvoire unii cu alții!”, este mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top