Pedepse aspre pentru cei care nu respectă carantina: 62 de dosare penale, deschise pentru zădărnicirea în combaterea bolilor

Pedepse aspre pentru cei care nu respectă carantina: 62 de dosare penale, deschise pentru zădărnicirea în combaterea bolilor


Până la momentul actual, la nivel național, s-au deschis 62 de dosare penale pentru zădărnicirea în combatarea bolilor, fals în declarații și neglijență în serviciu.

Toate au legătură cu înmulțirea cazurilor de nou coronavirus, au declarat surse din Parchetul General pentru Europa FM.

91 de persoane sunt cercetate.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, înăsprirea pedepselor pentru fals în declarații și introducerea în Codul Penal a omisiunii de a oferi date într-o anchetă epidemiologică.

„E introdusă o nouă infracțiune: omisiunea de a da date. Dacă într-o anchetă epidemiologică cineva nu dă informații complete despre persoanele cu care a intrat în contact, se consideră că e o omisiune. Se poate constitui dosar penal”, a spus premierul.

„Cine nu respectă carantina sau izolarea trebuie să știe că i se va întocmi dosar penal. Nu putem accepta ca cetățeni iresponsabili care sunt în situația de a fi izolați sau în carantină să nu respecte aceste decizii, să umble liber și să riște să îi îmbolnăvească pe cetațenii români”, a declarat șeful executivului.

Persoana care nu oferă autorităților informații complete despre cei cu care a intrat în contact riscă dosar penal.

„Știu că cea mai mare parte a românilor care trec prin această perioadă grea respectă legea. Tocmai din acest motiv am decis să înăsprim pedepsele, pentru a-i sancționa pe cei care nu înțeleg să respecte măsurile”, a spus premierul.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top