fbpx
Portokal
Anchetă complexă în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: artista este internată în comă la terapie intensivă

Anchetă complexă în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: artista este internată în comă la terapie intensivă


Procurorii din Iași fac cercetări pentru tentativă de omor, după ce mezzosoprana Maria Macsim Nicoară de la Opera Națională a fost găsită în stare gravă în locuința sa, iar acum este în comă.

Solista Maria Macsim Nicoară este internată la terapie intensivă, cu leziuni la cap, coloană și bazin. Soțul și soacra acesteia au susținut că artista a căzut pe scări și că totul a fost un accident, însă nu au chemat salavarea imediat, ci după câteva ore. Din acest motiv, au și apărut suspiciunile anchetatorilor.

Mezzosporana Maria Macsim Nicoară a fost găsită în stare gravă în locuința ei din localitatea Aroneanu, de lângă Iași. Dusă de urgență la Spitalul de Neurochirugie, a intrat direct în sala de operație. Acum este în comă.

Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași: „Prezenta leziuni cranio-cerebrale, toracice, coloană și bazin. Pentru că leziunile cerebrale s-a intervenit imediat chirurgical. Starea este în continuare extrem de gravă, fiind internată în terapie intensivă”.

Împrejurările în care artista a ajuns în această stare sunt încă neclare pentru anchetatori.

Criminaliştii ieşeni, care au preluat cazul şi au deschis ieri un dosar de tentativă de omor in rem (fără a fi vizată o persoană anume), au adunat detalii care lasă deschisă orice variantă privitor la ce s-a întâmplat în casa din Aroneanu duminică seara.

Soţul le-a declarat anchetatorilor că ar fi băut alcool amândoi, iar soţia a căzut pe scări. Rănile însă pot lăsa loc şi unei eventuale agresiuni cumplite.

Rudele mezzosopranei, care spun că cei doi soţi nu se înţelegeau şi că ea voia să divorţeze, arată deja cu degetul către soţ, dar aşteaptă rezultatul anchetei înainte de a face public acuzaţii, scrie „Ziarul de Iași”.

Poliţiştii de la „Investigaţii Criminale“ şi procurorii au fost ieri la casa familiei Mariei Macsim Nicoară şi au început primele investigaţii, intervievând soacra sopranei, cea care a sunat la 112 în noaptea tragediei, precum şi vecini, după care soţul victimei, Constantin Nicoară, a fost chemat la audieri, la Parchet. În acest timp, medicii legişti au mers la Spitalul de Neurochirurgie şi au examinat femeia, care se află în continuare în stare critică.

Soacra artistei este cea care a sunat la 112 și a spus că mezzosoprana a căzut pe scări, dar indiciiile strânse de criminaliști îi fac pe procurori să bănuiască altceva. Suspiciunile au apărut când s-a aflat că apelul de ajutor a fost făcut la câteva ore după ce solista suferise leziunile severe.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară locuia împreună cu soțul ei.

Avocatul bărbatului susține că ar fi fost vorba de un accident, dar vorbește și despre consum de alcool. În același timp, recunoaște că apelul la 112 a fost făcut târziu.

Andrei Horga, avocat: „Au petrecut, dar nu chiar împreună, ci separat. Adică el a stat cu un prieten și ea a fost la părinții ei și fiecare a servit câte un pahar sau mai multe de vin. Spre seară s-au întâlnit. Nu s-a sunat chiar imediat la 112. Ea s-a împiedicat, i s-a făcut rău pe scări, a căzut și s-a lovit. Soțul a crezut că nu este atât de gravă situația. Spre dimineață a sunat-o pe mama lui și împreună au sunat la salvare”.

Relații tensionate în familie

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară are 52 de ani și este doctor în muzică. Pe scena Operei Naționale din Iași este solistă de aproape trei decenii. De-a lungul carierei, artista a participat la mai multe turnee în Europa și în Japonia.

Ea este recăsătorită cu Constantin Nicoară de câţiva ani, după o căsătorie anterioară nereuşită. Între ei este o diferenţă de vârstă de aproape 11 ani, soţul fiind mai mic în vârstă. Acesta este pianist, nu are un angajament pe termen lung, în timp ce femeia era solistă angajată la Opera ieşeană.

Beatrice Rancea, managerul Operei Române Iași: „Este un artist extraordinar, un om devotat scenei, un om minunat și o persoană foarte discretă. Nu am simțit în activitatea ei artistică dacă ar fi avut o problema personală. A venit cu soțul și m-a rugat, dacă puteam, să îl angajăm și să îl folosim. După aceea nu am mai știut nimic de soțul dânsei”.

Diana Bucur, suprană la Opera Română Iași: „Am rămas foarte surprinsă să văd că există și suspiciuni. Nu am văzut nimic ieșit din comun, un cuplu absolut normal”.

Andrei Fermesanu, solit la Opera Română Iași: „Este o persoană discretă și sensibilă, așa cum sunt mulți artiști. Știa să facă deosebirea între viața personală, lucrurile ei intime și viața de scenă. La capitolul consum de alcool, în calitate de coleg al ei, vă pot spune cu certitudine că nu o cunosc ca fiind o consumatoare de alcool”.

Apropiaţii celor doi ştiau că de ceva timp existau tensiuni în familie, chestiuni pe care femeia încerca să le ascundă de ochii colegilor, cel mai probabil de ruşine. Aceştia mai spun că femeia intenţiona să divorţeze, chestiune care ar putea sta la baza unui motiv de agresiune, presupun ei. Totodată, rudele apropiate au mai declarat pentru „Ziarul de Iași” că soţul o agresa uneori pe femeie, după ce consuma alcool.

Transportată imediat, luni dimineaţa, la Spitalul de Neurochirurgie, medicii au operat-o de urgenţă pe mezzosoprană, aceasta având traumatisme foarte grave la cap, la coloană, nasul rupt, efectiv distrus, iar starea ei era aseară în continuare gravă. Tot medicii au fost cei care au sunat la Poliţie, aşa cum cere protocolul în astfel de cazuri în care pot avea suspinciuni.

Până acum, polițiștii nu au pus pe nimeni sub acuzare.

 

Sursa: Știrile Pro TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top