Gardian din Penitenciarul Mioveni, acuzat că vindea droguri deținuților: 11 percheziții la două grupări de traficanți din Argeș (VIDEO)

Gardian din Penitenciarul Mioveni, acuzat că vindea droguri deținuților: 11 percheziții la două grupări de traficanți din Argeș (VIDEO)


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, împreună cu D.I.I.C.O.T., au destructurat două grupări infracționale organizate specializate în trafic de droguri de risc.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.  - S.T. Pitești, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în localităţile Piteşti, Bascov şi Mioveni, la domiciliile a 15 persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

Într-una dintre cauzele penale, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare (dintre care 4 în municipiul Piteşti, 2 în comuna Bascov şi una pe raza oraşului Mioveni), la locuinţele a 8 membri ai unei grupări.

În cea de-a doua cauză, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare (în Piteşti), la locuinţele a 4 membri ai altei grupări, implicate în traficul de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii celor două grupări ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv,  pe raza municipiului Piteşti, în mediile frecventate de tineri și în penitenciar.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile și cartele SIM, suporți de memorie, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, aproximativ 11.000 de lei, aproape 15 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanțe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici și 200 grame de fragmente vegetale.

În total, 36 de persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Droguri vândute în penitenciar chiar de un gardian

Un angajat al penitenciarului Mioveni este acuzat de procurorii DIICOT că le vindea deţinuţilor de la Penitenciarul Colibaşi droguri şi etnobotanice. Bărbatul îşi comercializa bunurile la preţuri duble faţă de exteriorul închisorii.

Anchetatorii au stabilit că înclusiv angajatul ANP consuma droguri şi etnobotanice. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top