fbpx
 
Rudă a fostului președinte Traian Băsescu, reținută de polițiștii ieșeni după o partidă de poker: împărțea cu generozitate valută falsă

Rudă a fostului președinte Traian Băsescu, reținută de polițiștii ieșeni după o partidă de poker: împărțea cu generozitate valută falsă


Poliţiştii de la Criminalitate Organizată Iași au reţinut ieri pentru 24 de ore un tânăr, Manolescu Dragoş Andrei, rudă cu fostul președinte al României Traian Băsescu. Bărbatul este acuzat că ar fi împărţit cu mare generozitate valută falsă, în ultimul timp, scrie „Ziarul de Iași”.

Marți dimineață, polițiștii au efectuat o percheziție la locuința acestuia din municipiul Iași.

Oamenii legii au intrat pe fir în luna martie, atunci cănd Manolescu l-ar fi înşelat pe un amic de-al său, Sârbu Răzvan Ionuț, din Gorban cu valuta falsă, la un joc de poker. Acesta a anunţat imediat Poliţia, când a avut convingerea că banii sunt falşi iar cazul a fost preluat de către procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Manolescu ar fi dat bani falşi și la petrecerile din baruri. Valuta falsificată, spun anchetatorii, sosea în țară prin filieră italiană.

Tânărul, spune sursa citată, se lăuda pretutindeni în gura mare că este rudă cu fostul președinte Traian Băsescu.

„La data de 19 mai 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, au efectuat șapte percheziții, în județul Iași, la domiciliile mai multor persoane, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, la data de 7/8 februarie 2020, un bărbat de 29 de ani s-ar fi împrietenit cu mai multe persoane, care nu ar fi deținut cunoștințe pentru a efectua o verificare a unei bancnote străine și care nu ar fi avut mijloace tehnice de verificare a bancnotelor cu aparatură specifică la societățile economice la care lucrau.

Astfel, ar fi plasat bancnote din cupiurile de 50 și 100 de euro, despre care ar fi cunoscut că sunt false, sub formă de plată echivalentă în lei, la un curs favorabil societății, la aparatele electronice de jocuri de noroc tip slot machines.

Prejudiciu cauzat prin activitatea infracțională este de 2.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar șase persoane au fost conduse la audieri”, se arată în comunicatul Poliției.

Manolescu a fost ieri reţinut pentru 24 de ore. Sumele plasate de acesta ar fi de ordinul a mii de euro, mai exact suma de 2150 euro, toate în cupiuri de 50 şi de 100 de euro. De asemenea, Manolescu este este cercetat pentru numai puțin de 16 acte materiale.

Astăzi, polițiștii de la Criminalitate Organizată îl vor prezenta judecătorilor pentru arestare preventivă, el fiind cercetat pentru infracțiunile de plasare de valută falsă și înșelăciune. El a mărturisit polițiștilor că a adus banii falși din afara țării.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: