fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

DNA: Persoane cu funcții importante sunt anchetate în dosare cu achiziții de echipamente sanitare

DNA: Persoane cu funcții importante sunt anchetate în dosare cu achiziții de echipamente sanitare


Direcția Națională Anticorupție a deschis, în timpul stării de urgență, 33 de dosare penale care au legătură cu achiziții de echipamente de protecție sau cu alte tipuri de tranzacții.

Printre aceste dosare, se află și cel în care procurorii anticorupție verifică cum anume în luna martie, Guvernul, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 12 milioane de euro pentru a cumpăra măști de protecție pentru personalul medical de la o firmă care are ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun.

Sunt verificate și alte achiziții, unele de măști medicale interzise în Uniunea Europeană.

Chiar în aceste zile se fac perchezitii, a explicat procurorul șef al DNA, Crin Bologa.

„În aceste dosare se dispune și ridicarea de acte și înscrisuri și se fac audieri. De asemenea, pot să vă confirm că absolut tot ce a apărut în presă este în atenția procurorilor DNA. Se fac verificări atât la societăți comerciale private cât și la societăți ale statului român. Nu vă putem da date din anchetă, pentru că scopul nostru este să aflăm adevărul în aceste cauze”, spune Crin Bologa.

Procurorul șef al DNA spune că deja mai mulți șefi sunt urmăriți penal:

„Da, sunt persoane cu funcții importante, în cadrul autorităților contractante. În acest moment, procurorii de caz au hotărât să nu comunicăm public. Dar, în scurt timp, în momentul în care vom putea comunica, o să aveți aceste nume. Cred că nu va dura mult”, a mai spus Crin Bologa.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top