Trei grupări de traficanți de droguri din Caraș-Severin, destructurate de procurorii DIICOT

Trei grupări de traficanți de droguri din Caraș-Severin, destructurate de procurorii DIICOT


Operațiune de proporții a procurorilor DIICOT din Caraș-Severin. Trei grupări care se ocupau cu traficul de droguri în Reșița au ajuns în dubele Poliției.

Traficanții operau de anul trecut, spun anchetatorii. O parte distribuiau droguri de mare risc, iar ceilalți vindeau substanțe psihoactive.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza municipiului Reșița și a localităților limitrofe, s-au conturat şi au început să acționeze trei grupuri infracționale organizate, pe linia distribuirii de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Două dintre aceste grupări au fost implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia grupare infracțională s-a specializat în efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, între cele trei grupări existând interacțiuni și elemente comune, în special pe palierul de distribuție stradală.

Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că una dintre grupările specializate în traficul de droguri de risc era coordonată de către două persoane, ambele de pe raza municipiului Reșița. Acestea au constituit grupul infracțional prin atragerea unui număr de alte șase persoane, care aveau preocupări pe linia distribuirii de droguri de risc.

O a doua grupare infracțională era coordonată de o altă persoane stabilită tot pe raza municipiului Reșița. Acesta a creat grupul infracțional prin atragerea a trei persoane implicate în trafic de droguri de risc, coordonatorul grupării fiind cercetat și în trecut pentru astfel de preocupări.

Al treilea grup infracțional organizat s-a constituit relativ recent, fiind format din numiții din trei persoane, două dintre ele ocupându-se cu aprovizionarea, prelucrarea si distribuția stradală de substanțe susceptibile e a avea efecte psihoactive.

Toate cele trei grupări infracționale erau structurate pe un palier de aprovizionare și un palier de distribuție stradală.

Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, se făcea în special de la dealeri de pe raza municipiului Timișoara. După ce se procura cannabisul, acesta era porționat și oferit spre vânzare în diverse ambalaje (țiplă, staniol) la doze de 0,2 – 1 gram de către palierul de distribuție stradală.

În ceea ce privește activitatea grupării specializate în operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, se realiza mai intai aprovizionarea cu substanță activă necesară producerii substanțelor psihoactive, de la persoane de pe raza municipiului Craiova. După ce procurau substanța activă, liderii grupării o prelucrau, prin amestecarea cu diverși solvenți, cum ar fi acetona și alte substanțe toxice și impregnarea pe fragmente vegetale, de regulă provenite din plicurile de ceai. Substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive erau vândute apoi în rândul tinerilor de pe raza municipiului Reșița, la prețuri cuprinse între 30-60 lei/doza, în funcție de cantitatea dorită, în diverse ambalaje (țiplă, staniol) la doze de 0,2 – 1 gram.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate diferite cantități de droguri de mare risc, de risc și substanțe halucinogene, bani și obiecte folosite la cântărirea și prelucrarea substanțelor”, spun procurorii antidrog.

La sediul IPJ Caraș – Severin urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 38 de persoane.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top