fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Omul de afaceri ieșean Viorel Roman, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Omul de afaceri ieșean Viorel Roman, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare


Omul de afaceri Viorel Roman a fost condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar în care primise, în septembrie 2018, 3 ani de închisoare cu executare.

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba au admis ieri, apelul declarat de afaceristul ieşean şi au dispus suspendarea sub supraveghere a deciziei prin care omul de afaceri ieșean era condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Tot ieri, judecătorii din Alba au redus daunele morale de la 500.000 de lei la 50.000 de lei, care a trebui să ajungă la victima lui Roman, Ana Oniga, o femeie de afaceri din Alba Iulia. Aceasta ar trebui, totuşi, să primească despăgubiri civile de aproximativ 2,5 milioane de lei de la Viorel Roman. Sentinţa de ieri este definitivă, informează ZDI.

Roman, care a fost judecat pentru înșelăciune, a comis fapta în perioada 2007-2015.

Victima înșelăciunii din dosar este o femeie pe nume Ana Oniga.

Povestea infracțiunii este destul de complicată și s-a derulat de-a lungul mai multor ani. Roman a cumpărat un teren în Timișoara de la o firmă care avea o datorie către o societate a Anei Oniga. Drept urmare, vânzătorul i-a spus lui Roman să pună 2,6 milioane de lei în contul lui Oniga, lucru care nu a mai avut loc, în ciuda demersurilor repetate ale acesteia. Situația s-a prelungit după ce Oniga l-a tot păsuit pe Roman și s-a complicat după ce ieșeanul i-a botezat un nepot.

Culmea, firma lui Oniga s-a prăbușit pentru că nu a primit banii, a intrat în faliment și a fost radiată de la Registrul Comerțului.     

În final, din cei 2,6 milioane de lei, Roman i-a dat femeii doar 5.000 de lei. Când s-a săturat de așteptat, Oniga a depus plângere penală, iar procurorii i-au dat dreptate și l-au trimis în judecată pe Roman.

Naș de cununie al cuplului Angela Similea – Victor Surdu, Roman a început afacerile în domeniul confecțiilor și a trecut apoi la imobiliare. Criza din 2008 l-a afectat puternic, multe dintre firmele sale intrând în faliment. Cele mai cunoscute societăți ale sale au fost Centrul de Afaceri Internațional Iași, Euro Continental Invest, Siretul Pașcani și Scala Real Estate.

Article image
13 cu noroc. Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat o veste excelentă lui Viorel Roman, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Iași. Judecătorii, care aveau pe masă apelul lui Roman într-un dosar în care primise, în septembrie 2018, 3 ani de închisoare cu executare, au încetat procesul penal împotriva acestuia.
Autor cristi tanasa Slideshow HOMEPAGE 14 Februarie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top