fbpx
 
American arestat după ce a cheltuit ajutoarele de stat pentru COVID-19 pe un Lamborghini

American arestat după ce a cheltuit ajutoarele de stat pentru COVID-19 pe un Lamborghini


Un bărbat din Florida care a primit aproape 4 milioane de dolari în împrumuturi federale destinate să ajute întreprinderile în dificultate.

Acesta a cheltuit banii pentru o nouă mașină sport Lamborghini Huracán și alte achiziții frauduloase și a fost arestat și acuzat de trei infracțiuni, au declarat luni oficialii, scrie The New York Times, citat de Știrile Pro TV.

David T. Hines, în vârstă de 29 de ani, din Miami, a fost acuzat de fraudă bancară, făcând o declarație falsă către o instituție de creditare, potrivit procurorilor de la Curtea Districtului a Statelor Unite din Florida. Dacă este condamnat pentru toate acuzațiile, el ar putea face față până la 70 de ani de închisoare, a declarat un oficial din parchet.

În aprilie, Hines s-a alăturat câtorva proprietari de afaceri care solicită ajutor financiar din partea Programului federal de protecție Paycheck, un program de împrumut creat pentru a ajuta întreprinderile să își păstreze angajații în timpul pandemiei coronavirusului.

În ceea ce privește cererile sale, Hines a declarat că a operat patru afaceri cu 70 de angajați și a avut 4 milioane de dolari cheltuieli lunare.

În aproximativ o lună de zile, Hines a început să primească bani din programul de împrumut. El a primit trei plăți în valoare totală de 3.984.557 USD, potrivit autorităților. Pe măsură ce acești bani au intrat în cont, Hines a continuat să depună cereri pentru mai multe fonduri. În cele din urmă, cererile sale au fost de 13.542.741 dolari, au spus oficialii.

Avocatul domnului Hines, Chad Piotrowski, a declarat că clientul său este „un proprietar legitim de afaceri care, la fel ca milioane de americani, a suferit financiar în timpul pandemiei” și „este nerăbdător să-și spună partea de poveste când va veni vremea“.

Hines a efectuat două plăți în mai, în valoare totală de 30.000 de dolari către o persoană trecută în acte drept „mamă”, au spus oficialii. În aceeași lună, el a plătit mai mult de 4.000 de dolari către Saks Fifth Avenue. În iunie, Hines a plătit mai mult de 7.000 de dolari hotelului Setai din Miami Beach și 8.500 de dolari companiei de bijuterii Graff.

Cea mai mare achiziție pare să fi fost făcută pe 18 mai, când Hines a cumpărat un Lamborghini albastru pentru 318.497 USD în North Miami Beach, au spus oficialii. El a înregistrat vehiculul pe numele său.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30