fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 13 Februarie 2019

Inspectorii au verificat, la finalul lunii iunie, activitatea din 2017 a colegului lor. Au considerat că a semnat, nerespectând legea, un certificat de urbanism pentru o canalizare de pe un teren din Copou. Alexandru Mustiață a contestat procesul verbal spunând că, de fapt, primarul Mihai Chirica este emitentul certificatului și că acesta trebuia amendat.

Pe 5 decembrie 2018, un inspector de la Inspectoratul Regional în Construcții Nord Est de la Bacău s-a prezentat la Primăria Iași cerând documentele semnate de fostul arhitect șef Alexandru Mustiață în perioada cât a condus Urbanismul de la Primărie, februarie – decembrie 2017. Mustiață era coleg al inspectorului, fiind detașat, după ce a fost dat afară din funcția de la Primărie, la Inspectoratul de Stat în Construcții, subordonat Bacăului.


Publicat in Administratie Locala
13 cu noroc. Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat o veste excelentă lui Viorel Roman, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Iași. Judecătorii, care aveau pe masă apelul lui Roman într-un dosar în care primise, în septembrie 2018, 3 ani de închisoare cu executare, au încetat procesul penal împotriva acestuia.

Publicat in Justitie
Peste 400 de taximetriști au blocat timp de peste trei ore întreg centrul orașului. Tot traficul de pe trei artere principale ale Iașului, respectiv străzile Anastasie Panu, strada Palat și Costache Negri , a fost deviat încă de la ora 10.00. Liderul local al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Mircea Manolache a precizat că taximetriștii sunt nemulțumiți față de o eventuală introducere a platfomelor de ridesharing.

Publicat in Administratie Locala
Iulius Mall Iași îi încurajează pe îndrăgostiți să fie inventivi în privința cadourilor pe care le oferă de Valentine`s Day. La etajul mall-ului s-a instalat „Cadouri de vis”, un loc care le propune romanticilor flori a căror viață poate ajunge până la 10 ani.

Publicat in Timp Liber
De Valentine`s Day, ansamblul Palas le propune îndrăgostiților să își surprindă jumătatea cu cele mai dulci cadouri. Târgul de ciocolată și alte delicii ChocoIași se desfășoară până duminică inclusiv, spre încântarea celor pasionați de arome fine.

Publicat in Timp Liber
Dacă rămâneţi fără curent, veţi fi despăgubiţi. Din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ vor despăgubi automat clienţii cu 30 de lei, în cazul în care alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă mai mult de 4 ore.

Publicat in Social
Dezbateri maraton pe legea bugetului de stat pe 2019, care, marți, au continuat până târziu în noapte în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Astfel, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019 a primit raport cu aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 21 de voturi “pentru” şi 11 ”împotrivă”.

Publicat in Parlament
„Ca membru PCR, tovarășul Toader Tudorel se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”. Fost comunist de nădejde, urcat de partidul cu P mare sau de partidele cu p mic după Revoluție, tovarășul Toader a ajuns astăzi, în vremea sinistrului regim Dragnea, să conducă lucrările Consiliului Uniunii Europene în materie de justiție. Comunismul a fost bun pentru tovarăș, dar capitalismul pare să îi priască și acesta.

Publicat in Politica Locala
Apel umanitar pe rețelele de socializare pentru victimele din accidentul rutier ce s-a petrecut în comună Cornu Luncii, din județul Suceava, cu microbuzul în care erau și pășcăneni. Rudele victimelor au postat  anunțuri pentru cei care vor să doneze sânge, deoarece o parte din persoanele implicate vor trece prin intervenții chirurgicale.

Publicat in Moldova

Angajații E-ON ies în stradă. În Iași, protestele sunt anunțate pentru vineri, 15 februarie. Nemulțumirile au apărut după ce solicitările privind majorările salariale le-au fost respinse de către conducerea companiei. Federația sidicatelor Gaz și Electricitate atrage ateția asupra faptului că “ignorarea acestor nemulțumiri va duce la declanșarea unor conflicte, mișcări de protest cu impact direct asupra activității și securității sistemului de distribuție a energiei electrice”.

Redăm mai jos comunicatul integral al Federației Sindicatelor Gaz și Electricitate România

“Federația Sindicatelor Gaz și Electricitate România, în calitate de reprezentant al membrilor săi, angajați din electricitate și gaz ai grupului E.ON România, organizează o serie de acțiuni de protest, în lipsa unui răspuns concret și fără echivoc la solicitările de creșteri salariale înaintate administrației.  Respingerea propunerilor făcute de către federație, nepăsarea și modul de relaționare al conducerii companiei cu angajații săi, au alimentat în ultimul timp tensiunile existente, determinându-ne să apelăm la toate formele de protest sindical pentru a iniția drumul către o salarizare decentă și echitabilă.  Țînând cont de aspectele prezentate, federația atrage atenția că nemulțumirile membrilor săi, așa cum au fost transmise din toate organizațiile, au ajuns la un nivel îngrijorător. Ignorarea acestor nemulțumiri, coroborată cu lipsa unor măsuri concrete sunt de natură să conducă la declanșarea unor conflicte, escaladarea tensiunilor și manifestări spontane de protest cu impact direct asupra activității și securității sistemului de distribuție a energiei  electrice și gazului metan.  Federația Sindicatelor Gaz și Electricitate România anunță declanșarea programului de proteste la nivel național începând cu dată de 15 februarie 2019 ora 12.00, dată stabilită pentru pichetarea sediilor E.ON din Târgu Mureș și Iași.  În Iași locul de desfășurare al pichetarii va fi Piață Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1, în față sediului E.ON Centru de Relații cu Clienții - Palas Iași.'' se arată în comunicat.


Publicat in Companii
Pagina 1 din 2

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28