fbpx
 
Spitalul Militar Iași intră în circuitul de unități suport COVID

Spitalul Militar Iași intră în circuitul de unități suport COVID


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Iași, că secțiile de boli infecțioase, neurologie și spitalele de suport COVID sunt suprapopulate, iar pentru cazurile severe va fi amenajat un corp din Spitalul Militar Iași care să intre în circuitul de unități suport COVID. Acesta a mai spus că speră ca de săptămâna viitoare numărul de cazuri zilnice să înceapă să scadă.

„Dacă în urmă cu o lună de zile ne confruntam cu solicitarea pacienților de a se externa și a asimptomaticilor de a nu rămâne o oră în spital, în acest moment ne confruntăm cu temporizarea plecării din spital, chiar și asimptomatici, de aceea avem o suprapopulare a tot ce înseamnă secții de boli infecțioase, neurologie sau spitalele de suport COVID.

Am evaluat Spitalul Militar (Iași – n.red.), cu acordul ministrului (de Apărare, Nicolae – n.red.) Ciucă, pentru a putea introduce, eu sper, cât mai curând, de mâine sau de luni în circuitul suport COVID a acelui corp de la Spitalul Militar”, a afirmat oficialul din Guvern.

Ministrul a mai spus că cei cu simptome ușore sau medii vor fi redirecționați spre alte județe.

„Am evaluat posibilitatea ca un număr de cazuri cu simptomatologie ușoară și medie care vin din alte județe să poată fi redirecționate în alte județe și păstrate acolo pentru a putea păstra spitalele din Iași efectiv pentru cazurile severe și critice.

În acest moment nu avem niciun pacient pe ventilator. Înseamnă că e o patologie care poate fi, realmente, controlată în acest moment, dar să nu uităm că în medicină există bolnavi, nu boli, iar evoluția poate fi nefastă uneori.

Noi sperăm ca în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent. Depinde de noi toți pentru a ajunge la acest nivel”, a spus Tătaru.

El a precizat că România a făcut o solicitare de 10 milioane de vaccinuri împotriva infectării cu Sars-CoV-2, în momentul în care acesta va intra pe piață.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30