fbpx
Trei angajați ai Ministerului Sănătății, infectați cu coronavirus: 12 persoane au fost izolate la domiciliu

Trei angajați ai Ministerului Sănătății, infectați cu coronavirus: 12 persoane au fost izolate la domiciliu


O angajată a Ministerului Sănătăţii a fost depistată luni pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV 2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase, informează instituţia.

La câteva ore distanță, încă un angajat al Ministerului Sănătăţii a fost infectat cu coronavirus. Persoana a intrat în contact cu angajata confirmată anterior, are simptome şi va fi internată în spital.

Potrivit sursei citate, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe, transmite Agerpres.

„Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacţi accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz. În cursul zilei de mâine (marţi, n.r.) se va realiza dezinfecţia spaţiilor unde îşi desfăşura activitatea angajatul MS, precum şi contacţii acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală”, afirmă MS.

Astăzi, al treilea angajat al Ministerului Sănătății a fost confirmat cu Covid-19.

În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 in urma testelor RT PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându - se la 3.

Angajatul MS depistat pozitiv este asimptomatic, se află în izolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

În acest context, marți a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul in care isi desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top