fbpx
 
Penibil: polițiștii de la Rutieră luau șpagă în ciorbe și pizza de la „Mamma Mia”, oferind protecție în trafic șoferilor de la livrări (UPDATE)

Penibil: polițiștii de la Rutieră luau șpagă în ciorbe și pizza de la „Mamma Mia”, oferind protecție în trafic șoferilor de la livrări (UPDATE)


În urmă cu o oră, polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție Iași au descins la birourile Poliției Rutiere de la Municipiu. Informațiile obținute până la aceast oră arată că șase lucrători ai Poliției Rutiere au fost escortați pentru audieri. Infracțiunile anchetate de DGA sunt luare de mită și trafic de influență. Dosarul este instrumentat de către DNA, sugerând că faptele de corupție sunt grave, iar persoanele implicate au funcții importante.

UPDATE - 21.35

Audierile polițiștilor de la Rutieră la DNA s-au încheiat de puțin timp. Trei polițiști si un angajat de la „Mamma Mia” au fost reținuți pentru 24 de ore.

Surse apropiate anchetei informează că s-au reținut 47 de acte materiale, asupra cărora există dovezi, reprezentând mită primită de polițiști de la „Mamma Mia” sub formă de produse alimentare.

Filajul DGA și DNA asupra faptelor comise a durat 8 luni.

Polițiștii de la Rutieră erau obișnuiți să mănânce gratis la „Mamma Mia”, iar în schimb acordau clemență șoferilor de la această firmă care livrează mâncare prin oraș.

Până la această oră, identitatea celor reținuți nu a putut fi aflată.

UPDATE - 19.10

Surse apropiate anchetei anunță că audierile continuă și la această oră, fiind implicați foarte mulți polițiști de la Rutieră.

Una din acuzații este hilară: tot Biroul Rutier este acuzat că mânca gratis la „Mamma Mia”, oferind în schimb protecție în trafic mașinilor de livrări ale pizzeriei din Centru.

Anchetatorii i-au filat efectiv pe polițiști, numărându-le câte ciorbe și porții de pizza mâncau la prânz, la „Mamma Mia”. În schimb, niciunul dintre șoferii de pe mașinile „Mamma Mia” nu era amendat dacă încălca regulile de circulație.

Acuzațiile sunt mult mai ample, urmărind practici ilegale ale unui număr mare de polițiști de la Rutieră.

Audierile continuă. Se așteaptă un comunicat oficial al DNA.

Știre inițială

Surse din Poliția Rutieră informează că principalul vizat este Gheorghiță Ciobanu, șeful Biroului Rutier Iași. Acesta este un apropiat al viceprimarului Gabriel Harabagiu. 

REPORTER DE IAȘI a dezvăluit, în noiembrie 2018, faptul că viceprimarul a fost cercetat de Parchet pentru ultraj la adresa a doi polițiști de la Secția 2, care l-au amendat în trafic. Faptele s-au produs în 2015. În dosarul de ultraj este descris momentul în care Gabriel Harabagiu contestă amenda primită și îl sună pe Gheorghiță Ciobanu, prietenul său, pentru a veni la locul faptei și pentru a interveni pe lângă cei doi polițiști.

Acesta a apărut, într-adevăr, dar a văzut că procesul-verbal fusese deja redactat și a plecat fără să-l poată ajuta pe Harabagiu. Cei doi polițiști de la Secția 2 au descris aceste presiuni într-o plangere la Parchet. Unul dintre ei a mărturisit că a fost persecutat, ulterior, pe linie profesională.

VOM REVENI.

Article image
Acum trei ani, după un incident în trafic, polițiștii i-au făcut plângere pentru ultraj actualului viceprimar Harabagiu. Procurorii l-au albit pe politician și au dispus închiderea dosarului. În 2015, subofițeri de la Secția 2 de Poliție l-au oprit în trafic pe actualul viceprimar după ce acesta i-a sfidat și a întors pe linie continuă în fața lor, la Universitate. Polițiștii au informat conducerea Inspectoratului că Haraba...
Autor cristi tanasa Anchete 28 Noiembrie 2018


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: