fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, schimbarea la față: doi artiști stradali aduc speranță bolnavilor

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, schimbarea la față: doi artiști stradali aduc speranță bolnavilor


Artiștii stradali din Iași au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Nu pentru că s-ar fi îmbolnăvit de coronavirus, ci pentru a da culoare zidurilor gri din preajma unității medicale. Pereții din jurul spitalului vor arăta complet diferit, iar desenele făcute de artiști spun povești despre viață, libertate și, mai ales, speranță. Este un mesaj de susținere față de cadrele medicale, spun tinerii desenatori.

Doi artişti stradali din Iaşi reinventează spaţiul din preajma Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, acolo unde peste 200 de pacienţi sunt trataţi pentru a scăpa de infecţia cauzată de coronavirus. Tinerii au parametrii bine delimitaţi şi dau frâu imaginaţiei, iar pictura stradală are şi o poveste în spate.

Harcea Parcea, artist stradal: „Reprezintă speranţa, lumina de la capătul pandemiei şi creierul reprezintă raţiunea, educaţia , mai ales într-o perioadă în care toţi suntem mai stresaţi din punct de vedere emoţional. E un îndemn la a purta masca corect şi responsabil”.

Peste 100 de sprayuri de toate culorile, zeci de kilograme de vopsea şi zeci de ustensile sunt folosite pentru că aproape 150 de mp de ziduri gri să prindă culoare. Zilnic, cel puţin 60 de noi cazuri de infecţie cu SARS COV-2 sunt depistate în Iaşi. Aşa că artiştii au vrut să transmită un mesaj de susţinere celor aflaţi în spital - atât personalului medical, cât şi pacienţilor.

Kapscrew Kput, artist stradal: „E super fain pentru că îl putem trata şi ca un omagiu adus medicilor, în toată lupta şi tot efortul lor de a încerca să facă lucrurile cât mai bine pentru oamenii care, din păcate, sunt bolnavi. Cred că cel mai important lucru în tot procesul ăsta este să te protejezi”.

Locul a fost special ales, spun promoterii conceptului de graffiti stradal.

Manager program: „Pictura va face parte din circuitul de picturi asociate programului Iaşi – Capitala Tineretului din România”.

Investiţia se ridică la câteva zeci de mii de lei. Iar artiştii stradali din Iaşi îşi propun să continue proiectul şi să readucă la viaţă şi alte locaţii din oraş.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac