fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

La spitalele din Iași nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID

La spitalele din Iași nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID


Situația epidemiei de coronavirus în România se menține îngrijorătoare. Joi, pentru a doua zi consecutiv s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri noi. În București, Iași și Cluj toate locurile din spitale pentru bolanvii COVID sunt ocupate. Medicii trebuie să caute soluții pentru pacienții noi.

Carmen Dorobăț, manager la Spitalul clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, a confirmat joi seara că în spitalul pe care îl conduce nu mai este niciun loc și nici la spitalele suport. De asemenea, nu mai există niciun loc la terapie intensivă.

„În situația aceasta, pacienții care sunt confirmați și nu au probleme deosebite vor merge acasă cu sfaturile de rigoare. Cei care vom vedea că au risc vor veni în cursul dimineții, pentru a merge pe locurile care se vor elibera prin externare. Pentru cei care sunt grav, aici este o problemă, ne ajută colegii noștri din UPU. Astăzi au fost trei locuri libere la terapie intensivă, din nefericire am pierdut niște pacienți și acele locuri s-au ocupat în câteva ore. Ritmul în care se lucrează este fantastic”, a declarat Carmen Dorobăț.

Diana Cimpoeșu, șefa UPU la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, spune că presiunea se simte, mai ales că în UPU vin pacienți cu simptome. Aceștia sunt testați, li se face CT și analize de laborator și se începe tratamentul, pentru că o parte dintre ei sunt pacienți cu disfuncții respiratorii, cu insuficiență respiratorie acută.

„De exemplu, azi am avut două paciente, una cu ventilație non-invazivă, una cu intubație și ventilație din urgență. Acele paturi eliberate, din păcate, prin decesul unor pacienți în terapiile intensive de covid, au fost rapid ocupate. (...) Încercăm să găsim locuri și e dificil, azi e prima zi în care ne-am pus o problemă pe care colegii de aici de la București și-au pus-o de mai multă vreme, aceea de a transfera noi, care suntem centru județean și regional, către un alt spital, din alt județ. Încă nu s-a întâmplat, poate nici nu se va întâmpla, poate se vor vindeca, noi asta ne dorim, ca să se poată externa și să se elibereze locuri”, a arătat doctorița Cimpoeșu.

Ea a mai spus că a discutat deja despre mărirea numărului de paturi în spitalele suport, mai ales că sunt pacienți care deși au simptome ușoare și pot fi monitorizați acasă, vor să rămână în spital sub supraveghere.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top