fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Guvernul împrumută 250 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Guvernul împrumută 250 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi


Guvernul a aprobat, joi, un memorandum referitor la obţinerea unui împrumnut de 250 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

„A fost aprobat un memorandum prin care se contractează de la BEI un împrumut de 250 milioane euro pentru susţinerea obiectivului de investiţii Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Valoarea totală a investiţiei este de 500 milioane euro. Proiectul este susţinut jumătate din fondurile europene, jumătate din bani de la buget. Acest împrumut are rolul de a susţine investiţiile până luăm banii din fonduri europene, ca să nu mai întârziem să începem construirea acestui obiectiv. Implementarea proiectului va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii", a explicat Florin Cîţu, conform Agerpres.

De asemenea, ministrul Finanţelor a explicat că oficialii Comisiei Europene au transmis statelor membre o nouă propunere de modificare şi prelungire a cadrului, ceea ce înseamnă că schemele de garanţii pot fi prelungite şi în 2021.

„O veste foarte bună care vine de la Comisia Europeană. Aceasta a transmis statelor membre o nouă propunere de modificare şi prelungire a cadrului temporar. Aceasta înseamnă că măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021. Ştim foarte bine că acest cadru temporar era până la 30 iunie 2021. Putem să mergem după această perioadă şi se propune şi introducerea unui instrument de sprijin pentru a compensa o parte din costurile fixe neacoperite ale întreprinderilor cu activitate comercială redusă din cauza focarului de Covid-19. În continuare, şi în 2021, dacă o să fie nevoie, vom veni cu suplimentarea acestor programe, cu suplimentarea garanţiilor şi extinderea perioadei în care pot fi derulate aceste programe", a explicat Cîţu.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top