fbpx
Print this page
Eroul de la Iași! Un bărbat care s-a vindecat de coronavirus a donat plasmă de trei ori, salvând viața a 9 pacienți COVID în stare gravă

Eroul de la Iași! Un bărbat care s-a vindecat de coronavirus a donat plasmă de trei ori, salvând viața a 9 pacienți COVID în stare gravă


Un bărbat din Iași care s-a vindecat de coronavirus a venit pentru a treia oară la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi pentru a dona plasmă. Prin gestul lui, omul a devenit salvatorul a nouă pacienți aflați în stare gravă din cauza infectării cu COVID-19.

Cadrele medicale de la centrul de transfuzie l-au revăzut pe Ștefan pentru a treia oară. S-a întors de fiecare dată în dorința de a salva cât mai multe vieți. A donat câte 600 de mililitri de plasmă convalescentă Covid-19 la fiecare vizită, unitățile recoltate ajutând la salvarea a nouă bolnavi în stare critică.

Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții Centrului au lăudat inițiativa bărbatului și au îndemnat cât mai multe persoane să-i urmeze exemplul.

„Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi. Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate. Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9. Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture”, scrie în mesajul postat pe Facebook de reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi.

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), un record în ceea ce privește numărul de cazuri noi înregistrate în doar 24 de ore. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare