fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Foto: Facebook Foto: Facebook

Artist ieșean, răpus de coronavirus. Avea doar 37 de ani!


Silviu Huţanu, membru al formaţiei SoundCheck Band, şi-a dat ultima suflare joi, 29 octombrie. Tânărul fusese diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu două săptămâni şi era internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Apropiaţii artistului spun că acesta nu avea alte boli grave, excepţie făcând o hipertensiune pe care o ţinea sub control.

„Era internat la noi fiind diagnosticat cu COVID, din păcate s-a pierdut din cauza insuficienței respiratorii grave”, a declarat pentru ZDI Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Silviu Huțanu a fost internat inițial la Spitalul Căi Ferate, fiind transferat la Spitalul de Neurochirurgie pe data de 17 octombrie. Echipa medicală din ATI de la Spitalul de Neurochirurgie a explicat că bărbatul a ajuns cu o afectare pulmonară de 70% care s-a agravat în doar câteva zile până la 95%.

Alex Huţanu, fratele lui Silviu, spune că primele simptome au debutat în zilele de 10-11 octombrie. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi pentru a-şi face testul PCR, testul de depistare a infecţiei cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieşit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iaşi. Pentru că starea lui s-a înrăutăţit şi avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, acolo unde şi-a dat ultima suflare.

În tot acest timp a primit tratament cu Remdesevir, Tocilizumab, precum și tratament cu plasmă hiperimună încă de la început.

„A primit tratamentul maximal existent în România, altceva mai bun nu există în acest moment. Din păcate, în ciuda tratamentului evoluția fost una tragică. Din ce am observat noi, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și obezitatea sunt patologii care dau prognostic rezervat și o evoluție extrem de severă. Din păcate, sistemul lui imun a răspuns foarte agresiv la acest virus”, a explicat un medic din echipa care s-a ocupat de acest caz.

 

Sursa: Ziarul de Iași


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top