fbpx
Portokal
COD ROȘU la Iași, de joi: se închid restaurantele și barurile. Școlile trec, de luni, în online

COD ROȘU la Iași, de joi: se închid restaurantele și barurile. Școlile trec, de luni, în online


Iașul intră, începând de mâine, în scenariul roșu. Spațiile interioare ale restaurantelor, barurilor și cafenelelor vor fi închise. Pentru public vor rămâne descise doar terasele. Totodată, vor fi închise cinematografele și sălile de spectacole. Începând de luni, vor fi închise și școlile, cursurile urmând a fi predate doar online.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJUS) Iaşi s-a întrunit în cursul după-amiezii după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat că incidenţa cazurilor de Covid-19 în municipiu a depăşit 3 la mie. 

O astfel de situaţie impune intrarea municipiul în scenariu roşu, ceea ce înseamnă că activitate tuturor restaurantelor, cinematografelor sau a cafenelor este sistata. O altă măsură aferentă scenariului roşu este suspendarea cursurilor faţă în faţă în toate şcolile publice şi private din municipiul Iaşi.

Potrivit Hotărârii nr. 76/4/11/2020, data de la care elevii din municipiul Iaşi nu vor mai merge fizic la şcoală este, 9 noiembrie. Măsura este valabilă pentru 14 zile.

Hotărârea CJUS Iași:

Având în vedere rata de incidență a infectărilor înregistrată în Mun. Iași, respectiv 3,27 la mia de locuitori, în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din această după-amiază au fost luate următoarele măsuri:
Art. 1 Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din Municipiul Iași (3,27), este interzisă.
Art. 2 Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din Municipiul Iași, este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități de cazare.
Art. 3 Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile prevăzute la art. 1 și art. 2.
Art. 4 Organizarea și desfășurarea în interior a activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în Municipiul Iași, este interzisă.
Art. 5 Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc din Municipiul Iași este interzisă.
Art. 6 Activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale sunt interzise în Municipiul Iaşi.
Art. 7 Măsurile stabilite la art. 1 – 6 din prezenta hotărâre se aplică pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 05.11.2020-18.11.2020, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.
Art. 8 (1) Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența ”față în față” din toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private de pe raza Municipiului Iași, aplicându-se scenariul 3 (activități/lecții online).
(2) Inspectoratul Școlar Județean Iași are obligația de a comunica prezenta hotărâre tuturor unităților de învățământ preuniversitar menționate în prezenta hotărâre, în vederea ducerii la îndeplinire.
Art. 9 Măsurile stabilite la art. 8 din prezenta hotărâre se aplică pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 09.11.2020 - 22.11.2020, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.
Art. 10 Regimul contravențional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64-70 din Legea nr. 55/2020.
Art. 11 Comitetul Local pentru Situații de Urgență are obligația informării operatorilor economici/instituțiilor care desfășoară activitățile menționate în prezenta hotărâre, despre măsurile adoptate.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top