fbpx
Portokal
Starea de sănătate a medicului erou de la Piatra Neamț este staționară: soția va merge în Belgia

Starea de sănătate a medicului erou de la Piatra Neamț este staționară: soția va merge în Belgia


Medicul erou de la Piatra-Neamț este staționar din punct de vedere medical, urmând ca săptămâna viitoare să fie supus unei operații de grefare, a precizat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Medicul Cătălin Denciu este internat de o săptămână într-un spital militar din Belgia, după ce a încercat să salveze pacienții din două saloane cuprinse de flăcări în incendiul produs la Spitalul din Piatra-Neamț.

Ministrul Nelu Tătaru ține permanent legătura cu specialiștii belgieni iar soția medicului va ajunge și ea, pentru a-i fi alături, săptămâna următoare, a precizat el, potrivit Agerpres.

„Starea medicului din Belgia este staţionară. Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi - dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, a explicat Nelu Tătaru

Medicul a fost transferat, în urmă cu o săptămână, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat duminică, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, într-o vizită la Institutul Clinic Fundeni, unde a făcut precizări legate de starea medicului Cătălin Denciu.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top