fbpx
Portokal
Anchete la Spitalul mobil de la Lețcani și la Pneumoftiziologie după sesizarea mai multor defecțiuni

Anchete la Spitalul mobil de la Lețcani și la Pneumoftiziologie după sesizarea mai multor defecțiuni


Autorităţile locale şi medicale au demarat verificări la Spitalul mobil de la Leţcani şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi, după ce în noaptea de luni spre marţi au fost înregistrate probleme.

„Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Marian Grigoraş, alături de noul manager al spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, directorul Euronest, Alina Popa, şi reprezentanţi ai Delgaz Grid au identificat la faţa locului soluţii pentru rezolvarea deselor disfuncţionalităţi de natură electrică care afectează funcţionarea aparaturii medicale, a staţiei de oxigen şi a sistemului de încălzire de la spitalul mobil. Astfel, s-a decis instalarea unui analizor care să monitorizeze fluctuaţiile de curent electric, iar Asociaţia Euronest s-a angajat să instaleze dispozitive stabilizatoare de tensiune care să gestioneze eficient perioadele dintre momentul întreruperii curentului electric până la pornirea generatoarelor", se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în ceea ce priveşte Spitalul de Pneumoftiziologie, s-a constatat necesitatea înlocuirii în regim de urgenţă a unui compresor de ridicare a presiunii, parte a staţiei de producere a oxigenului, care s-a defectat în cursul nopţii trecute. Încă din primele momente ale semnalării defecţiunii, echipa managerului dr. Radu Dabija a identificat o soluţie temporară de funcţionare în parametri optimi a staţiei de oxigen, astfel încât viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol. S-au demarat procedurile de urgenţă pentru implementarea unei soluţii permanente.

„Am verificat la Consiliul Judeţean şi există încă din luna mai a.c. solicitări ale conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie de a aloca resurse financiare pentru efectuarea de, şi citez, "reparaţii urgente" a staţiei de oxigen. Din păcate, vechea conducere a rămas impasibilă la aceste solicitări, iar astăzi ne aflăm într-o situaţie delicată. Începând cu luna martie, staţia de oxigen funcţionează la capacitate maximă, cele două linii de producţie fiind active permanent, asigurând un volum de oxigen, pentru cele două spitale conectate, cu 80% mai mare decât cel normat. Acordăm tot suportul nostru celor două spitale pentru a asigura pacienţilor tot ceea ce aceştia au nevoie", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top