fbpx
 
Alexandru Rafila: Cu siguranță dl. Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât dl. Nelu Tătaru

Alexandru Rafila: Cu siguranță dl. Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât dl. Nelu Tătaru


Fostul ministru Vlad Voiculescu este văzut drept o variantă mai fericită decât actualul titular de la Sănătate, Nelu Tătaru, inclusiv din interiorul PSD. Alexandru Rafila, premierul propus de PSD preşedintelui Klaus Iohannis, crede că Vlad Voiculescu poate gestiona criza actuală, dar vrea să-l vadă capabil şi de construcţie în sănătate.

În urma negocierilor pentru formarea guvernului de coaliție, Ministerul Sănătății revine USR PLUS, iar cel mai probabil nume pentru a ocupa acest post este Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății în Guvernul Cioloș.

Întrebat, vineri seara, la Digi24, pe care ministru l-ar vedea mai bun pentru criza pe care o traversăm, pe Vlad Voiculescu sau pe Nelu Tătaru, profesorul Alexandru Rafila a răspus: „Cu siguranță domnul Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât domnul Nelu Tătaru”. Rugat să elaboreze, Alexandru Rafila a explicat: „Vlad Voiculescu cunoaște sistemul de sănătate, cu toate că nu este medic. Acuma, lucrul pe care eu îl aștept de la el și, mă rog, îl așteptăm cu toții, este să dovedească că are o vocație a construcției în sistemul de sănătate (...) Eu sper ca dl. Voiculescu să găsească în medici, inclusiv în cadrele didactice, nu niște adversari, ci niște parteneri”, a spus Alexandru Rafila, reamintind că în mandatul precedent Vlad Voiculescu nu a avut o relație prea bună cu mediul universitar medical pe care îl numise „UMF-istan”.

„Primul lucru pentru un ministru nou care vine ar fi să cunoască sistemul de sănătate -  din păcate, dl. Tătaru a avut o cunoaștere extrem de limitată a funcționării sistemului de sănătate -, iar reformarea sistemului de sănătate să nu fie o reformare care reflectă niște dorințe sau impulsuri, ci să ducă într-adevăr la o revitalizare a acestui sector care, din păcate, în continuare ne plasează pe ultimele locuri din Europa nu numai din punct de vedere al finanțării, ci și din punctul de vedere al multor indicatori demografici și de sănătate”, a comentat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, vedea posibilă, în campania electorală, înainte cu câteva zile de alegerile parlamentare din 6 decembrie, o colaborare PSD cu USR PLUS după un an.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30