fbpx
Portokal
Rromii îl acuză pe George Simion, preşedintele AUR, de furt şi înşelăciune

Rromii îl acuză pe George Simion, preşedintele AUR, de furt şi înşelăciune


Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, Alecu Ionel, îl acuză de furt şi înşelăciune pe George Simion, preşedintele Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. Concret, Simion este acuzat că şi-a însuşit acronimul „AUR”, creând astfel la alegeri confuzie în rândul electoratului rrom, informează Antena 3, citată de Epoch Times.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru ca aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri", a declarat Alecu Ionel.

Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor afirmă că acronimul AUR a fost creat de rromi în 1996 şi că sub această siglă au participat la alegerile locale şi parlamentare din ultimii 24 de ani.

Aşa au ajuns 10 la sută dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa acestei etnii. Organizaţia romilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi spune că va da în judecată noul partid parlamentar.

„Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere", a mai explicat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor care adaugă că anumiţi membri din conducerea partidului nou creat au făcut declaraţii rasiste la adresa rromilor.

Întrebat de un reporter ce părere are despre acuzaţiile ce i se aduc, George Simion a replicat că „să decidă instanţa”.

„Din câte ştiu eu, ei sunt AUR, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanţa", a răspuns Simion.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top