fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Întâlnire de urgență  între Vlad Voiculescu și Raed Arafat despre situația din spitale

Întâlnire de urgență între Vlad Voiculescu și Raed Arafat despre situația din spitale


Întâlnire între șeful DSU, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după tragediile de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și de la Institutul „Matei Balș”. Aceștia discută despre situația din spitale. Este foarte probabil să fie analizate cele două rapoarte: cel al Inspecției sanitare de stat și raportul IGSU privind starea spitalelor, în principal al secțiilor de terapie intensivă.

Astăzi, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu ar trebui să facă o conferință de presă în care să anunțe care au fost măsurile luate după aceste controale făcute de către autorități după incendiul de la Piatra Neamț.

Este vorba de controale realizate de o comisie mixtă formată din angajați ai Inspecției sanitare de stat din subordinea Ministerului Sănătății dar și din angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Rapoartele arată că pompierii au găsit 128 de spitale în România care nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Sunt foarte multe spitale în Capitală în această situație, inclusiv Institutul „Matei Balș”, unde în urmă cu câteva zile s-a produs un incendiu soldat cu 9 decese până acum.

În secțiile de terapie intensivă sunt foarte multe lispuri în privința personalului medical, aparaturii.

În urma controalelor există și un raport cu măsurile care trebuie implementate pentru fiecare spital controlat. Au fost verificate 302 spitale – 257 publice.

De asemenea, este notată și suma care ar trebui alocată pentru ca aceste probleme să fie rezolvate. Aproape 300 de milioane de euro ar trebui investite în secțiile de terapie intensivă.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că la nivelul ministerului Sănătății a fost lăsat un raport, chiar în ziua în care a plecat din funcție, cu privire la situația din spitale, întocmit după tragedia de la Piatra Neamț.

De asemenea, guvernul Orban a avut în primă lectură un proiect de OUG privind investiții din fonduri europene în instalațiile din secțiile ATI. După plecarea guvernului Orban, ordonanța a rămas pe masa noilor miniștri, așteptând avize de la Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea.

Ministrul Sănătății a afirmat că, până acum, nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut nici măcar un raport intermediar despre ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, și că astăzi va urma să aibă o primă versiune a raportului de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30