fbpx
Portokal
Opt vieți salvate în urma a două intervenții de prelevare de organe efectuate la Iași

Opt vieți salvate în urma a două intervenții de prelevare de organe efectuate la Iași


Opt persoane aflate în suferinţă au fost salvate în urma a două intervenţii de prelevare de organe şi ţesuturi efectuate, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul „Prof.dr Nicolae Oblu" din Iaşi.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, dr. Raluca Neagu Movilă, a declarat luni, presei, că mulţumeşte familiilor care au recurs la acest gest altruist, cât şi echipelor medicale implicate în activitatea de prelevare şi de transplant.

Aceasta a precizat că unul dinte donatori este o femeie aflată în moarte cerebrală, în vârstă de 37 de ani, din judeţul Vaslui, în timpul intervenţiei fiind prelevaţi rinichii, ficatul şi corneea. Cel de-al doilea donator este un bărbat în vârstă de 21 de ani, din judeţul Iaşi, de la care s-au prelevat ficatul şi rinichii.

Intervenţiile de prelevare de ţesut hepatic au fost efectuate de medicii de la Spitalul "Sfântul Spiridon". În urma transplanturilor hepatice, un pacient de la spitalul respectiv şi un altul de la Institutul Fundeni din Bucureşti au primit o nouă şansă la viaţă.

Prelevarea şi transplantarea rinichilor a fost efectuată de echipele de medici de la Spitalul „Dr.C.I.Parhon" din Iaşi. Cele patru transplanturi renale au fost efectuate în mai puţin de 48 de ore.

Intervenţiile de prelevare şi transplant de cornee au fost efectuate de o echipă de la Spitalul „Sfântul Spiridon".

De la începutul anului şi până în prezent, la Iaşi au fost efectuate trei prelevări de la persoane aflate în moarte cerebrală.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top