fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Raport ISU: Spitalul mobil de la Lețcani, plin de improvizații electrice

Raport ISU: Spitalul mobil de la Lețcani, plin de improvizații electrice


Un raport ISU arată că la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași sunt o mulțime de improvizații la instalația electrică, iar unele căi de evacuare erau blocate.

Documentul, obținut de jurnaliștii de la Libertatea, arată că în saloanele de Terapie Intensivă erau utilizate prelungitoare fără grad de protecție.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Iași au efectuat mai multe controale la Spitalul mobil de la Lețcani, de la deschiderea sa în octombrie, inclusiv o verificare a saloanelor ATI, după incendiul de la Piatra Neamț.

O problemă are legătură cu extinctoarele: în saloanele ATI nu au fost găsite cele recomandate pentru incendiile de natură electrică.

De altfel, o parte dintre extinctoare nici nu au putut fi evaluate, fiindcă aveau instrucțiuni de utilizare exclusiv în limba turcă.

Totodată, containerele nu au un sistem de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, în cazul unui incendiu.

Raportul ISU mai arată că, în cazul unei evacuări de urgență, există o problemă cu ușile de acces în containere. Acestea se deschid prin glisare, având un sistem electronic, iar în cazul unei posibile defectări, vor trebui deschise, dacă se poate, manual, prin tragere.

Astfel, în cazul unui incendiu, există riscul ca personalul medical și pacienții să rămână blocați în interior până la venirea echipajelor de intervenție de la ISU Iași.

În plus, reprezentanții ISU au mai identificat faptul că, deși sunt montați senzori de fum pe holuri și în băi, nu este realizat un sistem de alertare a unui posibil incendiu. De asemenea, nu există nici „hidranți interiori” pentru stingerea incendiilor.

Spitalul mobil de la Lețcani a fost inaugurat în octombrie 2020, cu banii de la Consiliile Județene Iași și Neamț. A costat peste 13 milioane de euro.

Spitalul mobil de la Lețcani a fost închisa acum o lună, pentru dezinfecție și „remedierea unor defecțiuni tehnice”, dar nu a mai fost deschis de atunci.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac