fbpx
Portokal
Asistente medicale plecate la lucru în Germania, plătite și în România. „Am înţeles că era o practică în spital”

Asistente medicale plecate la lucru în Germania, plătite și în România. „Am înţeles că era o practică în spital”


Mai multe asistente de la Spitalul Municipal Lugoj care plecaseră la muncă în Germania încă erau pontate la serviciu și în România. Practică mai puțin obișnuită a fost descoperită de către primarul Lugojului, scrie Express de Banat.

Cu toate că munceau în străinătate de ceva vreme, asistentele primeau în continuare și leafa de la spitalul din Lugoj.

„O asistentă de la spital își luase, teoretic, concediu de odihnă, practic nu, și a plecat la muncă în Germania. Am sunat-o și am rugat-o să vină a doua zi la mine și mi-a spus că nu poate să vină, că este în Germania, la lucru. Nu avea cererea de concediu înregistrată la spital, ci era lăsată la șefa dânsei, și în cazul în care cineva se sesiza, doar atunci ar fi înregistrat-o. Realitatea este că a doua zi a revenit în țară și m-a sunat că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce voiam să dovedesc.”, a explicat primarul Claudiu Buciu.

Primarul a mai afirmat că acest sistem de lucru era implementat de multă vreme în unitatea medicală lugojeană.

„Am înțeles că era o practică în spital. Sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania pentru a-și rotunji veniturile, iar colegele le țineau locul, pentru că nici nu doreau să își strice concediul de odihnă cu aceste plecări în Germania. Se înlocuiau pe rând și făceau unele și treaba altora în cadrul spitalului. Ele nu figurau în concediu la spital, dar erau plecate în străinătate.”, a mai spus Buciu.

Conducerea primăriei a solicitat managerului spitalului lugojean să ia toate măsurile necesare pentru ca astfel de situații să nu se repete.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top