fbpx
 
A fost atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva Covid-19 în România

A fost atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva Covid-19 în România


România a atins miercuri un prag important în campania de vaccinare. O femeie de 86 de ani a devenit persoana cu numărul un milion care primește o doză de ser anti-Covid.

Premierul Cîțu și coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiță, au mers la Spitalul Universitar pentru a marca momentul.

Persoana cu numărul un milion este o femeie în vârstă de 86 de ani, cu deficiențe motorii ca urmare a unor probleme neurologice, care a fost vaccinată chiar de către dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Ținta inițială era să avem un milion până la sfârștiul lunii martie. Campania de vaccinare merge bine”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

„Să sperăm că lucrurile vor merge mult mai repede de acum, ținta noastră e de a avea 10,4 milioane de români vaccinați în septembrie”, a mai spus Cîțu.

Potrivit acestuia, în luna martie vor ajunge în țară încă 2,6 milioane de doze de vaccin.

Primul ministru a mai spus că a văzut oameni care nu poartă mască, iar acest lucru este inadmisibil.

Peste un milion de persoane, cuprinse în etapa a doua a campaniei de vaccinare, și-au făcut cont pe platformă și vor avea prioritate la programare.

Asta înseamnă că imunizarea populatiei generale ar putea începe, cel mai devreme, abia în a doua jumătate a lunii aprilie.

„Va fi vaccinată persoana cu numărul 1.000.000”, a anunţat marţi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

După ce a vaccinat personal, miercuri, persoana cu numărul un milion, Gheorghiță a spus că va face voluntariat în centrele de vaccinare anti-Covid.

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID a informat, marţi seara, că de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 - şi cu doza a doua.

De la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.587 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: