fbpx
Portokal
Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, acreditat să trateze copiii cu arsuri grave

Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, acreditat să trateze copiii cu arsuri grave


Copiii cu arsuri grave vor putea fi trataţi şi în provincie, nu doar în Capitală. Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi a primit acreditare şi va putea opera micii pacienţi, care au arsuri mai mari de 10 la sută din suprafaţa corpului.

Astfel, Iaşul devine al doilea centru din ţară, după Bucureşti, în care va funcţiona o secţie pediatrică de chirurgie plastică.

Secţia de chirurgie plastică şi pentru copii are 12 paturi, dintre care 2 sunt la Terapie Intensivă.

Sidonia Susanu, şef Clinica de Chirurgie Plastică, Spitalul „Sfânta Maria” Iași: „În ultimii 10 ani, s-au tratat arsuri cu suprafaţa de peste 40%, chiar şi de 65%, din fericire cu succes, în condiţiile în care colegii de la Bucureşti erau supraaglomeraţi. Din păcate, serviciul este ocupat în proporţie de 80% de pacienţi arşi. Suprafaţa arsurilor variază între 40% şi 60%, majoritatea copiilor au arsuri de peste 20%.”

Numai anul trecut, 250 de copii au ajuns în sălile de operaţii şi au avut nevoie de intervenţii de urgenţă. Cei mai mulţi au fost victime ale accidentelor casnice.

Alina Belu, manager Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” Iaşi: „Nu ne oprim aici, teoretic ne dorim să realizăm un Centru de Arşi, în cadrul spitalului, în care să putem trata marele ars pediatric, la standarde europene. Eu zic că o putem face, o putem face şi în România, există dorinţă, există variante de terapii aplicate la noi. Din nefericire, accidentele sunt destul de frecvenţe şi cu implicaţii foarte serioase în starea de sănătate a pacientului pediatric.”

Până acum, copiii care aveau arsuri pe corp, mai mari de 10%, erau transportaţi, cu elicopterul, la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Până la finalul anului, Secţia de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi se va extinde cu până la 30 de paturi.

 

Sursa: Știrile Pro TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top