fbpx
Portokal
Vlad Vloiculescu acuză măsluirea cifrelor pandemiei înainte de alegeri, într-un schimb de replici cu ministrul Muncii

Vlad Vloiculescu acuză măsluirea cifrelor pandemiei înainte de alegeri, într-un schimb de replici cu ministrul Muncii


Deputatul PNL Violeta Alexandru şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe Facebook cu privire la statisticile oficiale referitoare la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19.

Violeta Alexandru a reproşat faptul că afirmaţiile publice despre neîncrederea în cifre sporesc îngrijorarea, în timp ce Voiculescu a replicat că “felul inovativ” în care a fost calculată rata de infectare înainte de alegeri i-a ridicat câteva semne de întrebare.

Iniţial, Violeta Alexandru a afirmat că este o „tensiune” în Bucureşti după creşterea numărului de cazuri de COVID şi a subliniat că în acest context “contează mult câtă credibilitate are persoana care face declaraţii şi, bineînţeles, ce declară”.

„Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experienţa lor. Afirmaţii oficiale/ politice gen ‘nu am încredere în cifre, cifrele sunt altele’, ‘s-ar putea să evolueze lucrurile aşa sau invers’ (fără să se indice argumentele), ‘eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot’ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraş atât de îngrijorat este un oraş căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/ mesaje, mai ales oamenilor fără funcţii, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii a explicat, într-un comentariu la postare, de ce felul în care a fost calculată incidenţa cazurilor de COVID-19 înainte de alegeri i-a ridicat „câteva semne de întrebare” şi a vorbit despre „inovaţiile” folosite.

„Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere şi vom reuşi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul ‘inovativ’ în care a fost calculată incidenta înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare: 1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare - nicăieri în Europa nu s-a mai procedat aşa; 2) din calculul incidenţei la 14 zile au fost ‘pierdute’ vreo două zile. Astea sunt ‘artificiile’ de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere şi mai mult decât atât. Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel, ne furăm singuri căciula minţindu-ne frumos. Bănuiesc că nu ştiai despre ‘inovaţiile’ de mai sus. Asta poate îţi lămureşte de ce am spus zilele trecute că ‘cifrele sunt altele’”, a replicat Voiculescu.

Deputatul PNL i-a reproşat din nou faptul că este ministru al Sănătăţii şi că afirmaţiile sale publice “sunt încărcate de o altă responsabilitate”.

„Vlad Voiculescu, Vlad, tu fiind ministru acum, declaraţiile/ comentariile publice sunt încărcate de o altă responsabilitate. Dacă sunt dovezi în acest sens, părerea mea este că alta trebuie să fie abordarea ta din poziţia de ministru. Recunosc că eu sunt axată mai mult pe măsuri atunci când, după verificare, consider că am o problemă”, a răspuns Violeta Alexandru.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top