fbpx
Portokal
Cîțu: Îi înţeleg pe români că au obosit, toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile

Cîțu: Îi înţeleg pe români că au obosit, toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile


Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că îi înţelege pe cetăţeni că au obosit după un an de luptă cu pandemia, dar că mai este nevoie de efortul tuturor pentru a depăşi această perioadă, scrie Epoch Times.

„Eu îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit. Toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile. Şi am făcut toate eforturile de partea noastră. Am comandat doze de vaccin mai multe decât erau nevoie pentru a ne asigura că, dacă este nevoie, şi anul viitor vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie vom putea să exportăm pentru că este nevoie să ajutăm şi populaţia din jurul României. Vom face toate eforturile şi sunt gata să stau la masă cu oricine vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă", a afirmat şeful Executivului.

Declaratiile premierului vin în contextul în care, duminică noapte, în centrul Capitalei câţiva bucureşteni, fără măşti de protecţie, îşi exprimau refuzul de a respecta restricţiile impuse de autorităţi menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Liderul de la Palatul Victoria a afirmat că cetăţenii sunt „liberi să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare”.

„Eu am spus de fiecare dată - ştiţi foarte bine că sunt liberal -, românii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine este important să continuăm campania de vaccinare să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români", a precizat premierul.

Totodată, Florin Cîţu a menţionat faptul că PSD şi celelalte formaţiuni din opoziţie lansează în spaţiul public mesaje confuze privind abordarea autorităţilor în lupta cu pandemia. În acest context, şeful Executivului anunţă că este pregătit să asculte „opinia specialiştilor din PSD”, pentru că „lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică”.

„Am văzut în spaţiul public lansând - în special de la cei de la PSD, din opoziţia politică - mesaje puţin confuze. Pe de o parte, acum câteva luni de zile ne spuneau că suntem prea relaxaţi şi că România este singura ţară din Uniunea Europeană relaxată, acum vin şi ne spun că impunem restricţii. Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor din PSD. Specialiştii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze şi politice în această perioadă e momentul să stăm toţi la masă cu specialiştii şi să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru pentru sănătatea românilor", a subliniat Cîţu.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top