fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cum se bate apa-n piuă! Un nou termen pentru redeschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani

Cum se bate apa-n piuă! Un nou termen pentru redeschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani


Se pregătește redeschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani. Nu se știe însă nici acum când vor fi primiți acolo primii pacienți cu Covid. Spitalul, pentru care s-au plătit 13 milioane de euro, a stat închis mai bine de trei luni, deși spitalele erau pline de bolnavi, iar la ATI, în alte unități medicale, nu mai erau locuri disponibile.

Recent a avut loc o discuție despre redeschidere Spital Mobil de la Lețcani. Atât reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase, ai Prefecturii Județului Iași și reprezentanții Consiliului Județean (CJ), dar și celelalte structuri responsabile de combaterea pandemiei de COVID-19 s-au reunit la fix  30 de zile de la ultima întâlnire de lucru în care au stabilit un nou termen de rezolvare a tuturor problemelor sesizate de-a lungul timpului la Spitalul Mobil de la Lețcani.

În urma discuțiilor, au convenit ca fiecare parte să își vadă de treaba sa. Spre exemplu, Spitalul de Boli Infecțioase se va asigura că actul medical este de cea mai bună calitate, în vreme ce proprietarul Spitalului Mobil de la Lețcani se va asigura că partea tehnică este conformă, iar actul medical și pacienții nu vor fi afectați în momentul în care vor merge în această unitate medicală.

Șeful CJ a spus că începând de astăzi se va da startul procedurilor de remediere a tuturor problemelor pentru a se grăbi deschiderea spitalului, care este închis de aproximativ 3 luni.

În timp ce spitalele COVID și suport-COVID erau supraaglomerate, autoritățile ieșene au preferat să aducă unitatea de terapie mobilă de la Botoșani în loc să deschidă Spitalul Mobil de la Lețcani, scrie realitatea.net.

Article image
Răspunderea a fost pasată directorului Spitalului de Infecțioase, Florin Roșu, dar acesta e subordonat în fața unui decident politic: administrația județeană. Dr. Roșu așteaptă o schiță a întregii rețele electrice, după care să fie realizată o expertiză tehnică: „Ne e frică de suprasarcină”. Același risc există și în spitalele clasice, cu rețele vechi de zeci de ani. După numeroase incidente în țară, șefii CJ nu vor să rișt...
Autor Iulian Mofteescu Reportaje 16 Aprilie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac