fbpx
Portokal
Bărbat de culoare împușcat de un polițist american în timp ce vorbea la 911: a confundat telefonul din mâna victimei cu un pistol

Bărbat de culoare împușcat de un polițist american în timp ce vorbea la 911: a confundat telefonul din mâna victimei cu un pistol


Un bărbat de culoare a fost împușcat de un polițist din Virginia, chiar în timp ce vorbea cu operatoarea Poliției. Adjunctul șerifului a confundat telefonul fix pe care îl avea în mână cu un pistol și a tras de zece ori în el.

Cu atât mai mult, același ofițer care a deschis focul îl știa pe suspect, deoarece cu doar câteva zeci de minute înainte îl adusese cu mașina poliției acasă, după ce rămăsese în pană, relatează Axios, citat de Știrile Pro TV.

Isaiah Brown, în vârstă de 32 de ani, este în stare gravă la spital, cu zece răni provocate prin împușcare. Șeriful din Spotsylvania County, Virginia, a dat publictății imaginile de pe camera corporală a polițistului care a intervenit la evenimentul de miercurea trecută, considerat „violență domestică”.

Șeriful a făcut publică și convorbirea cu serviciul 911 pe care îl apelase bărbatul de culoare. Acesta a fost împușcat chiar atunci când vorbea la telefon cu operatoarea. Ofițerul care a tras a fost suspendat din funcție.

În timpul convorbirii cu serviciul 911, se poate auzi un bărbat, identificat ulterior drept victima, Isaiah Brown, spunând că o să-și omoare fratele, și „Dă-mi arma”, pentru că fratele său nu voia să-i dea cheile de la mașină.

El însă îi precizează de câteva ori operatoarei că nu are nicio armă.

Adjunctul șerifului care ajunsese la fața locului și a deschis focul tocmai îl adusese acasă pe Brown, cu 45 de minute în urmă, după ce acestuia din urmă i se stricase mașina, arată sursa citată.

Pe înregistrarea de la 911 se mai poate auzi apoi polițistul spunând „are un pistol la cap” iar apoi îl somează să arunce arma și să nu mai înainteze către el. Apoi se aud focuri de armă

„Polițistul a confundat un telefon cordless (fix, fără fir, n.r.,) cu un pistol. Nu există nici un element din care să reiasă că Brown ar fi făcut ceva în afară de a respecta indicațiile operatorului 911, ridicând mâinile în sus, cu telefonul, așa cum i s-a cerut” a declarat presei avocatul victimei, David Haynes.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top