fbpx
Portokal
Femeie din Vaslui cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, adusă cu elicopterul SMURD la Iași

Femeie din Vaslui cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, adusă cu elicopterul SMURD la Iași


O femeie din comuna Roşieşti, judeţul Vaslui, care a suferit arsuri pe 70% din corp într-un incendiu, a fost transportată în stare gravă, cu elicopterul SMURD, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, transmite Agerpres.

Coordonatorul SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Gura Idrici, comuna Roşieşti, judeţul Vaslui, a suferit arsuri în timpul unui incendiu care i-a cuprins locuinţa. Femeia are arsuri de gradele IIA-B, III şi IV, pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. De asemenea, femeia a prezentat arsuri la nivelul căilor aeriene superioare, ea fiind intubată şi ventilată mecanic.

„Pacienta a fost surprinsă în locuinţa cuprinsa de flăcări, incendiul propagându-se de la soba din locuinţă. A fost găsită de localnici în casă, pe podea, căzută, în decubit ventral. La momentul ajungerii la caz, am găsit-o în curte, în decubit lateral stâng, pe pământ, dezbrăcată complet de haine, în comă, instabilă hemodinamic şi respirator, având funingine la nivel cavităţii bucale. A fost intubată, cu sonda de 8.0 milimetri diametru intern, pe suport inotrop pozitiv. S-a început reumplerea volemică, s-a făcut profilaxie antitetanică şi s-a administrat antibiotic. Pacienta a fost internată la terapia intensivă a Clinicii de Chirurgie Plastică, Reparatorie", a spus coordonatorul SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, şefă a UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top