fbpx
Portokal
Ancheta la Spitalul Județean Arad după ce s-a descoperit un consum uriaș de morfină pentru pacienții decedați de COVID

Ancheta la Spitalul Județean Arad după ce s-a descoperit un consum uriaș de morfină pentru pacienții decedați de COVID


Se fac cercetări la Spitalul Județean din Arad, din cauza unui consum prea mare de morfină descoperit la o secție de terapie intensivă. Aici au fost internați bolnavi de Covid însă, chiar și așa, cantitatea consumată este dublă față de nivelul obișnuit.

Acum, toate fișele pacienților din ultimul an sunt verificate în amănunt. În secția de terapie intensivă vizată au fost internați din aprilie 2020 și până în mai, anul acesta, sute de pacienți.

Horia Timiș, director DSP Arad: „Semnul de întrebare a pornit de la un calcul simplu matematic pe o secție ATI Covid la un număr de 17 paturi s-a descărcat un număr de 6.000 de fiole de stupefiante, iar pe o altă secție de 27 de paturi în aceeași perioadă s-a descărcat jumătate, 3.000 de fiole, de aici a apărut întrebarea de ce s-a întâmplat acest lucru, care este circutul acestor stupefiante ,cum a fost descărcat în foaie, cum au fost eliberate din farmacie”.

O comisie medicală verifică acum toate fișele de observație ale pacienților internați aici. Trebuie să vadă dacă dozele au fost folosite în mod corespunzător.

Această substanță este folosită pentru sedarea bolnavilor aflați în stare critică.

Lenuța Timiș, director medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad: „Aceste medicamente sunt cu regim special, ele se descarcă pe niște registre destul de complicate, ca să sustragi așa ceva, medicul curant prescrie în foaia de observație, farmacia eliberează, din nou se trece într-un alt registru de stupefiante, e un pic mai greu să ne pronunțam că ele au fost sustrase în mod ilegal de la pacient”.

Ancheta este una greoaie, mai ales că o parte dintre pacienți au decedat.

Horia Timiș, director DSP Arad: „Cam 90% dintre pacienți Covid de pe secțiile ATI sunt decedați, există înscrisuri medicale, foi de observații și acum se verifică trasabilitatea stupefiantelor pe acele foi de observații”.

Daca se va stabili că nu a fost justificat acest consum mare de morfină, va fi sesizat și parchetul.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top