fbpx
Portokal
Fata de 13 ani salvată de tatăl ei după ce s-a spânzurat a murit la spital: familia a fost de acord să doneze organele

Fata de 13 ani salvată de tatăl ei după ce s-a spânzurat a murit la spital: familia a fost de acord să doneze organele


Tânăra de 13 ani din Vaslui, care a încercat să-și ia viața luni dimineață și pe care tatăl ei a găsit-o și a salvat-o în ultimul moment, s-a stins, după cinci zile, la spital. Părinții au fost de acord să-i doneze organele, așa că fata va salva alte vieți.

Fata de 13 ani a ajuns în stare gravă, luni – după ce s-a spânzurat de o scară la ferma familiei, aflată în apropiere de municipiul Vaslui, la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Iași, la Spitalul de Copii.

În ciuda eforturilor medicilor, fata nu a mai ieșit din Secția de Antestezie și Terapie Intensivă și a murit în cursul zilei de sâmbătă, informează Libertatea.

Familia a fost însă de acord să doneze organele, astfel încât ficatul, rinichii și corneele au fost prelevate în cursul zilei și echipele de medici au intrat deja în blocurile operatorii să facă operațiile de transplant.

„A fost un donator, copil de 13 ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii și corneea, toate organele rămân la Iași. Este al șaselea transplant hepatic care se efectuează la noi în acest an și al 30-lea transplant hepatic din momentul acreditării Centrului hepatic Iași. Toate operațiile de transplant sunt în derulare”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonator al Centrului de Transplanturi Regional Iași.

Rinichii copilei au ajuns la două paciente. „Una dintre acestea are 45 de ani, este din Iași și face dializă din 2017. A doua are 40 de ani, este din Galați și a fost diagnosticată de la vârsta de 9 ani cu diabet zaharat de tip 1”, a declarat dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top