fbpx
Portokal
UPDATE. Incendiu la Spitalul de Copii din Iași (FOTO/VIDEO)

UPDATE. Incendiu la Spitalul de Copii din Iași (FOTO/VIDEO)


Incendiu violent, marți seara, la Spitalul de copii din Iași. Flăcările se manifestă la unul dintre etajele superioare.

UPDATE

Incendiu a fost stins în jurul orei 20.00.

Din ultimele informaţii transmise Ministerului Sănătăţii în total au fost evacuate 30 de persoane astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparţinători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienţii au fost relocaţi în incinta spitalului

Şeful UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a precizat marţi că evacuarea persoanelor în urma incendiului izbucnit într-un salon al Spitalului de copii „Sfânta Maria” s-a făcut din motive de securitate, ea afirmând că niciun pacient nu avea COVID.

„Evacuarea s-a făcut din motive de securitate. Copiii, părinţii şi cadrele medicale care au necesitat evacuarea se aflau în altă zonă decât cea afectată, deci ei nu au fost afectaţi de fum, de flacără sau gaze toxice. Personalul care a efectuat evacuarea a fost personalul din clinicile de pediatrie de pe etajul respectiv şi au fost evacuaţi 5 copii de pe un etaj şi 7 copii de pe celălalt etaj. Primii 5 copii era însoţiţi de 4 părinţi şi 6 cadre medicale. Ceilalţi 7 copii, dintre care un copil intubat, ventilat mecanic, erau însoţiţi de 4 părinţi şi 6 cadre medicale. Ei se află acum pe etajul 1 şi pe etajul 4, două etaje care nu sunt afectate de incendiu, de fum sau de apa care a fost folosită la stingerea incendiului. (...) Pacientul intubat era la etajul imediat următor. Niciunul din aceşti pacienţi nu este un pacient COVID; trei se aflau în zona tampon COVID, astfel încât ei aşteptau rezultatele testării, aşa cum se face la internarea tuturor pacienţilor. Nu există suspiciune că vreunul ar avea infecţie cu SARS-CoV-2. Totuşi, s-au păstrat toate măsurile de protecţie de către personalul medical'', a declarat Cimpoeşu.

Potrivit acesteia, medicii de la SMURD care au intervenit în urma activării planului roşu au făcut ''doar o inventariere a locaţiei''.
„Am avut grijă şi de personalul medical din spital, împreună cu autorităţile, personalul a fost susţinut, a fost consiliat (...). Toată lumea este într-o stare bună, dar, evident, emoţional există reacţii, care se vor linişti în timp şi care au nevoie în continuare de suport din partea tuturor'', a afirmat Cimpoeşu.
Ea a mai precizat că nu s-a pus în pericol viaţa niciunui pacient în momentul evacuării şi nu au fost intervenţii medicale.
„Nu s-a pus viaţa în pericol pentru niciun pacient, pentru niciun aparţinător, pentru niciuna dintre asistentele şi infirmierele care se aflau acolo. Evident, există şi elemente care vor mai fi cercetate, constatate. Nu am avut intervenţii medicale. (...) Unul dintre medicii de la SMURD s-a dus să vadă în primul rând copilul care fusese intubat şi transferat pe Secţia de ATI de la etajul 1 şi care se află în stare stabilă, pentru că el este internat pentru o malformaţie digestivă. Nu s-a întâmplat nimic cu starea lui'', a menţionat Cimpoeşu.

Știre inițială

Din primele informații, se pare că 9 persoane au fost evacuate, între care 7 copii. Nu sunt persoane afectate de fum, sunt primele informații.

Flăcările se manifestă la etajul 3 al spitalului, într-un salon în renovare. Din fericire, în salon nu se afla nicio persoană.

Nu se știe, deocamdată, care este sursa producerii incendiului.

A fost activat Planul roșu de intervenție, transmite corespondentul Digi24.

„În această seară, în jurul orei 19.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unităţi medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, poliţiştii ieşeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situaţiei de fapt. La fata locului a fost trimis şi un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, a transmis IPJ Iaşi. 

Mai multe echipaje de pompieri au fost direcționate spre spital.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.

Vom reveni cu informații

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top