fbpx
Print this page
Primele cazuri de infectare cu varianta Delta, la Iași și Bacău

Primele cazuri de infectare cu varianta Delta, la Iași și Bacău


Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a anunțat că depistarea a opt cazuri de infectare cu varianta Delta a COVID-19, la persoane din Iași și Bacău care s-au întors recent din Irlanda. „Vorbim garantat de transmisie comunitară”, a declarat prof. dr. Florin Roșu, managerul spitalului.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost secvențiate mai multe probe de la pacienți infectați cu COVID-19, iar prezența cazurilor, explică managerul prof.dr. Florin Roșu, este o dovadă că tulpina Delta, mult mai contagioasă, se transmite comunitar.

„Eram sigur că există varianta Delta în rândul populației și că există transmitere, iar în momentul de față putem să afirmăm cu certitudine ceea ce până acum era doar o supoziție: tulpina Delta se transmite în momentul de față comunitar în România”, a declarat prof.dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, pentru Libertatea.

Dintre cele opt cazuri identificate, un bărbat în vârstă de 68 de ani se află în cea mai gravă stare. Bărbatul, care nu este vaccinat, a revenit în țară recent, la Pașcani, după o vizită în Irlanda.

Celelalte cazuri confirmate sunt din Bacău. Este vorba despre o familie – părinți și patru copii – care a revenit recent tot din Irlanda. A fost confirmată tulpina Delta și la o altă persoană din Bacău, care nu a intrat în contact cu familia și care nu are niciun istoric de călătorie.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare